ZETApress

hírportál

Elszabadult a pokol

Első futásHétfőn 1153 futó-tombola talált gazdára. Míg a vasárnapi evezős versenyen még kicsit óvatosabb neveztek a sportbarátok, a hétfői első tömegsport futáson elszabadult a pokol! A tavalyi 1001 indulót felülmúlva ezúttal 1153-an vállalkoztak egy kis Nagyhetes kocogásra ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

A 16. TVK Triatlon Nagyhét harmadik, INNOCOMP napjának nyitányán a Plusz 1 Oktáv együttes zenekar lépett a KreAktív-színpadra. Az első egyéni tömegsport eseményt az esti futóverseny jelentette. Péter Attila hangulatmester hívó szavára egyre többen vették át öntapadós ?rajtszámaikat? a Hotel Civis Phőnix előtti rajt területen.

Ami az ismert indulókat illeti, futott a hétvégi 18. TVK ITU Világkupa kerékpáros pályán családjával Pálffy Gábor, az eseménysorozat és a világkupa névadó főtámogatója, a TVK kommunikációs vezetője, Torma Péter, az INNOCOMP Kft. ügyvezetője és Lehmann Tibor főrendező, a TVK-Mali Triatlon Klub elnöke is. A 2 km-es táv teljesítésére nem kevesebb, mint 1153 sportbarát jelentkezett, akik második alkalommal gyűjthettek tombolaszelvényt. A szelvényeket egyébként augusztus 10-én, vasárnap este sorsolják ki a Főtéren. A fődíj egy értékes MALI-kerékpár lesz, de ezen kívül számos sportos és hasznos ajándék is gazdára vár.

A régi, jól bevált recept alapján, a közös sportolást ezúttal is a közös szórakozás követte. A KreAktív-színpadon a tiszaújvárosi Alexa Country Band tartott fergeteges hangulatú, táncosokkal színesített country koncertet, melyet szinte szűnni nem akaró tapssal jutalmazott a műfaj iránt különleges érzékenységet tanúsító, telt-házat produkáló publikum. Az est befejező részében az Intim Torna Illegál zenekar lépett fel a nagy-színpadra, hogy lázba hozza az alternatív rock zene kedvelőit.

Óvodai eszközök bővítésére

A 16. TVK Triatlon Nagyhét Szervező Bizottsága (SZB) ? az elmúlt évekhez hasonlóan ? folytatja jótékony tevékenységét. Mint azt Bráz Györgytől, Tiszaújváros polgármesterétől, az SZB társelnökétől megtudtuk, a főtér közvetlen szomszédságában működő Játszópark napi 200 forintos belépőiből összegyűlt teljes bevételt idén is a városi intézmények kültéri óvodai eszközeinek bővítésére ajánlják fel. 2012-ben, hasonló célra, egymillió 270 ezer forintot, míg 2013-ban egy meg egymillió forintot kaptak meg a helyi óvodák, mert a tavalyi egymilliós bevétel mellé az önkormányzat is hozzátett ugyanannyit. Ma MB Barter-nap lesz 17 órától.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringás csúcs Újvárosban | ZETApress

Szóljon hozzá!