ZETApress

hírportál

Nehezen nyert Katasztrófa

Evezős verseny: elsőkNagyon megszorongatták, de nyert a Katasztrófa! A nagy tiszaújvárosi fieszta vasárnapi folytatásában a gasztronómia és az evezősverseny vitte a prímet. Előbbiben egy remekbe szabott birkapörkölt gödölével a Ki mit bír inni csapata, míg utóbbiban ? az eddigi legszorosabb csatában ? a sokszoros címvédő Katasztrófa bizonyult a legjobbnak.

A tartós kánikula sem zavarta a szombaton megkezdődött 16. TVK Triatlon Nagyhét második, Borsodi Sör napjának résztvevőit, akik igazán mozgalmas programot tudtak maga mögött. Már korán reggel nagy volt a nyüzsgés a Dísztó körül, ahol a Bogratlon ? Tiszaújvárosi Bográcsfőző Fesztivál résztvevői készülődtek. 51 csapat ? köztük a névadó főtámogató TVK három egysége – tüsténkedett, hogy dobogóra kerüljenek a végelszámolásnál. A bográcsokban különleges és hagyományos ételek egyaránt szép számmal megtalálhatóak voltak, ami csak tovább nehezítette a Babits László (Babits Pincészet és Vendégház), Magos Zoltán, Jeney Tamás (mindkettő Capricco Lakás Étterem) és Jeney Lóránt (Tiszaparti Food Kft. ) alkotta zsűri dolgát.

Miközben a finomságok rotyogtak, és a Számadó népzenekar tagjai sorra járták a főzőhelyeket, a versenyirodában szépen gyarapodott az evezős versenyre jelentkezők sora, majd a Dísztavon a 38, egyenként hét tagú csapatot felvonultató előfutamokkal hamarosan kezdetét vette az első tombolaszerzési esemény. Mivel a rendező TVK-Mali Triatlon Klub idén módosította a verseny szabályait, nem csak a döntőbe jutás és a győzelem volt a tét, hanem a kisdöntő, azaz a bronzéremről is döntöttek a kieséses rendszerű páros-csatában.

Az elődöntőkből a sokszoros címvédő Katasztrófa és a 7 Pszichopata és 1 shitzu delegálta magát a fináléba, mely az utóbbi évek legszorosabb befutóját hozta. Ha csak centiméterekkel is, de nyert a címvédő. A bronzcsatában ? szintén késhegyre menő küzdelemben ? a Felkiáltójel érkezett célba elsőként, a Tökös Vízi Karbantartók névre keresztelt TVK-s egység előtt. A dobogósoknak járó díjakat Dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, a Szervező Bizottság önkormányzati összekötője adta át a stégen.

Evezős verseny: döntőNem sokkal később a KreAktív-színpadon eredményt hirdettek a Bogratlonon is, melynek valamennyi résztvevője emléklapot vehetett át a zsűri tagjaitól. Az első helyezettnek járó Arany bográcsot és a hozzá járó Mamma Rosa-utalványt a Ki mit bír inni alakulata érdemelte ki gödölés báránypörköltjével. A második helyezett az MSZP női tagozata lett borz-pörkölttel, melyhez krumplilángost kínáltak, jutalmuk egy Scarpa Pizza-utalvány volt. A képletes bronzérmet, azaz a harmadik helyet az Éhes gyomor mindent bevesz fantázia nevet viselő csapat szerezte meg erdei gombás sertés ragujával, puliszka körettel. Ők a Babits Pincészet borválogatását vihették haza.

A KreAktívos program részét képezte Boka Gábor ? János Vitéz előadása, a gyermek táncház (Számadó Zenekar ? KreAktív-színpad) és az On Foot koncertje is. A Főtér nagyszínpadán este 8-kor Dér Heni szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Hangold Újra! címmel Bársony Bálint lépett a deszkákra. Ezen a napon is sűrű volt a forgalom a Játszóparkban, melyet 200 forintos napi belépővel hétköznapokon 15-től 21-ig, míg szombat-vasárnap 10 és 21 óra között vehetik igénybe a gyermekek. Ma Innocomp-nap lesz 17 órától ? tudatta Szűcs István sajtóreferens.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elszabadult a pokol | ZETApress

Szóljon hozzá!