ZETApress

hírportál

Elindult a nagy menetelés!

A 16. TVK Triatlon Nagyhét megnyitásaA hazai és külföldi sportszerető emberek körében egyaránt nagyon várt TVK Triatlon Nagyhét névre keresztelt sport-, kulturális és gasztronómiai fesztivál a mai napon tizenhatodik alkalommal vette kezdetét Tiszaújvárosban ? tudatta Szűcs István sajtóreferens. A sorozat felvezetését az augusztus 1-jei nulladik nap jelentette a Termálfürdőben.

Délelőtt strandfoci bajnokság, majd késő délután Strand Szépe-verseny szerepelt a kínálatban. A Strandok éjszakája buli részét képezte a Honeybeast koncert. A 16. TVK Triatlon Nagyhét hivatalos első napján, augusztus 2-án, szombaton délelőtt a IV. Országos RC Hajó Modell Találkozó jelentette a nyitányt. A Dísztó partján összegyűlt érdeklődők a műfaj legkülönbözőbb darabjait is megcsodálhatták. Kora délután a Főtéren kialakított pályán gyorsasági triál kerékpárverseny kínált különleges látványosságot az érdeklődők számára.

A Főtér KreAktív-színpadán elsőként Szabó Leslie szórakoztatta a közönséget, majd ez után következett a megnyitó ünnepség, melyen közreműködött a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és Majorette csoport. Az egybegyűlteket elsőként Márkus Balázs, a Szervező Bizottság társelnöke köszöntötte. ? Sose volt olyan gondolatom, hogy én egyszer itt fogok állni ezen a színpadon ? kezdte beszédét a Márkus-család legifjabb tagja. ? 13 éve, az első Jabil 1/3 Maraton rajtja előtt pár nappal édesapánk azt mondta, jó lenne, ha valaki a családból is elindulna. Gyorsan végig vettem a lehetőségeket és rájöttem, valószínűen rám gondolt. Tavaly augusztus 14-én, amikor elvesztettük őt, hasonlóan éreztem. A bénító fájdalomtól szavak nem hagyták el az ajkamat, de tudtam, tudtuk tovább kell vinnünk fantasztikus életművét, melyből nekem is jobban ki kell vennem a részemet.

Büszkeséggel tölt el, hogy a tiszaújvárosi nagy triatlon családnak a tagja lehetek! Jó érzés látni, megtapasztalni azt az összefogást és egységet, melyet a Bráz György vezette önkormányzat, a szervezői csapat, a közreműködő szervezetek, intézmények, a támogatók és a városlakók tanúsítanak. Igyekeztünk az előző évek színvonalát megtartani, annak érdekében, hogy minden korosztály képviselői megtalálják a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságokat a kilenc nap során. Bízom benne, hogy jövő vasárnap, amikor az óriási érdeklődéssel kísért világkupa legjobbjait ünnepeljük itt a pódiumon, egy nagyon jól sikerült, hangulatos Nagyhetet könyvelhetünk majd el! Így őrizhetjük meg legméltóbban édesapánk emlékét ? fejezte be mondókáját.

Másodikként Lehmann Tibor főrendező, a házigazda TVK-Mali Triatlon Klub elnök-vezetőedzője lépett a mikrofonhoz, aki elmondta, hogy Dr. Márkus Gábor, a tiszaújvárosi triatlonsport megteremtője olyan kiváló közösséget teremtett több, mint két évtizedes munkássága alatt, mely példaértékű. ? A klub mellett egy kiváló rendezői gárdát toborzott össze és a triatlon ügye mellé állította Tiszaújváros lakosságát is. Ennek az örökségnek az ápolásához nem elég a nívós előadók és programok sora, az érdeklődők aktív részvételére is szükség van. A siker titka véleményem szerint abban rejlik, ha a 18 ezer tiszaújvárosi és a mintegy 30 ezer vendég egy emberként üdvözli a rendezvényt! ? fejezte be mondanivalóját a főrendező.

Bráz György, a Szervező Bizottság társelnöke, Tiszaújváros polgármestere megnyitó beszédét azzal kezdte, hogy a TVK Triatlon Nagyhét a település legnépszerűbb sport és kulturális rendezvénye. ? Az elmúlt 18 év alatt sok minden történt, változott a helyszín, a lebonyolítás módja, a rendezői stáb ? fogalmazott a városvezető. ? Egy ember volt, aki az állandóságot képviselte, Dr. Márkus Gábor. Miután elvesztettük, komoly dilemma előtt álltunk, tudjuk-e folytatni, mi lesz velünk nélküle? Az iránta érzett tisztelet és szeretett arra sarkallt bennünket, hogy megfelelő felelősségtudattal folytassuk. Ezért lehetünk most újra itt. Köszönöm a tiszaújvárosiaknak, hogy ismét mellénk álltak, köszönöm valamennyi közreműködő, segítő munkáját, a szponzorok támogatását! Kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánok mindenkinek! Ezzel a 2014-es TVK Triatlon Nagyhetet megnyitom! ? zárta hivatalos szövegét.

Az est hátra levő részében további három fellépő gondoskodott a kellemes szórakozásról. A nagyszínpadon a BrassDance után Janicsák Veca adott remek hangulatú és telt-házas koncertet, majd a KreAktív-pódiumon a Szabó Balázs Bandája formáció vitte tovább a ritmust. Fotónkon balról jobbra: Bráz György, Márkus Balázs, Lehmann Tibor és Péter Attila műsorvezető látható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nehezen nyert Katasztrófa | ZETApress

Szóljon hozzá!