ZETApress

hírportál

Hárommillióért röpiznek

StrandröplabdaStrandröplabda lesz hétvégén Kispesten és a Margitszigeten. Augusztus 2-3-án rendezik Budapesten az idei strandröplabda országos bajnokság mesterdöntőjét. A szombat-vasárnapi megmérettetésen az idei négy mesterversenyen legtöbb pontot szerzett 15 női és ugyanennyi férfi páros vehet részt ? tudta meg Takács Gábor a sajtótájékoztatón.

Mindkét nemben csatlakozik hozzájuk ? a szakág történetében először ? a múlt heti U18-as bajnokság győztese: a hölgyeknél Ancsin Brigitta és Juraszik Patrícia, az uraknál Bán Viktor és Batári Csaba. Ancsin János és öccse, László ? a két egykori jéghoki legenda ? lányai egyaránt pályára lépnek. Előbbié, Ancsin Kitti a verseny egyik nagy esélyesének számít, aki párjával, Józsa Zsuzsannával két mesterversenyen is győzni tudott.

Szombaton a Kispesti Uszoda napozókertjében rendezik négy kiváló minőségű pályán a főtábla mérkőzéseit, ahonnan vasárnap a Margitszigetre költözik a bajnokság. Délelőtt 10-kor kezdődnek az elődöntők a Margitszigeti Atlétikai Centrum (MAC) mellett kialakított pályán. Déltől egy amatőrbajnokság szerepel a programban. Délután fél 5-kor játsszák a férfiak bronzmeccsét, este 6-kor kezdődik a nők küzdelme a harmadik helyért, 19:45 a női döntő kezdési ideje, háromnegyed 9-kor pedig következik a férfi finálé. A két utóbbi összecsapást a PRO4 televízió élőben közvetíti a Sportos Aramis Média Zrt. és az ismert sportriporter, Héder Barna közreműködésével.

A vasárnapi meccsek között brazil szamba-táncosok szórakoztatják majd a közönséget és dedikálást tartanak a jövő évi hagyományos Eb-re kijutott női röplabda válogatott tagjai. A bajnokság összdíjazása hárommillió forint, amelyet az első nyolc páros között osztanak ki. Buday Balázs, a strandröplabdázók szakmai referense ? aki maga is indul a viadalon ? többek között a mesterdöntőn mutatott játék alapján jelöli ki a 2016-os riói olimpiára is kvalifikáló Kontinentális Kupa selejtezőjének második fordulójában induló magyar válogatottat. Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke elmondta, hogy nagy hangsúlyt helyeznek az utánpótlás tovább fejlesztésére, a távlati cél pedig az, hogy a 2020-as tokiói olimpián szerepeljen magyar páros.

1 hozzászólás

  1. A férfiaknál a Kaszap Tamás – Nacsa Gábor páros lett a bajnok, a döntőben három játszmában győzték le a Horváth Balázs – Vocskó Máté kettőst. A hölgyeknél Lakatos Enikő és Lutter Eszter diadalmaskodott, a fináléban két játszmában bizonyultak jobbnak a Szombathelyi-ikreknél, Szandránál és Kittinél. A győztesek több mint félmillió forinttal lettek gazdagabbak.