ZETApress

hírportál

Brutálfutás Nyáregyházán

Brutálfutás 2014.A szervezők ahol kellett ástak, locsoltak, építettek, elzártak és kibontottak, hogy az 1370 fős, rekordlétszámú mezőny valóban élete leghosszabb 7 kilométerét teljesíthesse a nyáregyházi motocrosspályán. Egészen röviden így lehetne összefoglalni a Budapest Sportiroda (BSI) szervezte hétvégi Brutálfutás 3.0 elnevezésű eseményt ? tudatta Dobor Dezső BSI sajtófőnök.

Reggel 9-től délután 4-ig óránként 200 merész ?kismalac? állt mezítláb a crosspálya rajtrácsán, hogy a rajtjelre felkapja a cipőjét és nekiiramodjon. Az ugratók körül kialakított első kör csak a bemelegítés volt, itt még inkább a futásé volt a főszerep, de a kb. 1100 méteres bemelegítés után a ?22-es csapdájánál? ? minden akadály egy arra jellemző film címét viselte ? a résztvevők belecsaptak a ?lecsóba?, rákanyarodtak az ugratókkal tarkított pályára, ahol a ?természetes? akadályok mellett többek között vizesárok, álcaháló, szögesdrót, mocsár, szalmabála-hegy, füstgomolyag várta őket.

Ezután mintegy pihenésként következett egy kis erdei kiruccanás, itt csak néhány huncutságot kellett túlélni ahhoz, hogy egy újabb ?brutálkör? következhessen a pályán. A mezőnyben a legidősebb a 65 éves Kőszegi Ferenc, a legidősebb hölgy a 63 éves Kolozsi Erzsébet volt. Az utolsó brutális akadály a hideg vizes zuhany volt, ami még jól is esett a délutánra közel 28 fokra melegedő időben. Az előfutamok leggyorsabbjai, százheten együtt vágtak neki egy rövidített körnek a döntőben. Az abszolút legjobb időket a gyulai Szabó Sándor, a tavalyi ezüstérmes, illetve a nőknél a püspökladányi Kodzsagogov Zsaklin érték el.

1370 fülig sáros, fülig boldog ember volt Nyáregyházán. A verseny népszerűségére jellemző, hogy minden megyéből jöttek indulók. A következő hasonló esemény ? először Budapest szívében ? augusztus 30-án, szombaton a BURGER KING? Brutálfutás Budapest 1.0 lesz a Puskás Ferenc Stadionban!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkYKoZdSMdU[/youtube]

Szóljon hozzá!