ZETApress

hírportál

Sakk-matt a médiának

Kezdőlépés előttAmíg a budai Flamenco Hotelben a magyar sakkozók a lengyelekkel mérkőztek, a pesti WestEnd City Centerben sivatagban sakkoztak az újságírók. A Magyar Sakk Szövetség a Családi Sakknapok eseményeibe beépítve meginvitálta a sakkal (is) foglalkozó újságírókat egy rapid-szerű sakkversenyre abban a reményben, hogy ezzel az alkalommal is közelebb kerülnek a tollforgatók a 64 fekete-fehér mező birodalmához.

Miközben Alle László a Nemzeti Sport képviseletében megnyerte a viadalt, történtek olyan apróságok, amelyek nem mindenkinek tetszettek. Ami a sakkot illeti nem sok, mindössze nyolc kolléga vette a bátorságot, hogy eljöjjön és megméresse magát. (Ebben a nyolcban már Jocha Károly, e sorok írója is benne foglaltatik.) Szerencsére a hagyományos sakkórákkal játszottuk a 10-10 perces partikat; összesen öt fordulóra került sor.

Ami a minőséget illeti, azt a Nemzeti Sport bombázói hozták, ugyanis az első két helyet Alle László és Rácz Péter jóvoltából ők vitték el. A finom modorú kollégák ezúttal diplomáciából is jelesre vizsgáztak, hiszen hogy nyomasztó fölényüket enyhítsék, mind a négy emberük eredményét összevonták. Így Alle László (4,5 pont) és Rácz Péter (4,5 pont) mellett a 7. Mihályi András (1 pont) és a 8. Pál István (0) pontszámát is hozzáadták az elől végzettekéhez, s így éppen döntetlent értek el a többi szerkesztőség összevont válogatottjával szemben. Volt egy elég markáns szépséghibája is az eseménynek, mely idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!