ZETApress

hírportál

Ötven nap a rajtig

Budapesti Vízilabda Eb 2014.Bemutatkoztak az Európa-bajnokság nemzeti támogatói. Ötven nappal a Budapesti Vízilabda Eb rajtja előtt a Marriott Szállóban mutatták be a szervezők a kontinensviadal nemzeti támogatóit, így a Magyar Villamos Művek Zrt-t, a Közgép Zrt-t és a Volánbusz Zrt-t és a beszállítókat, majd felcsendült a Kovács Ákos által komponált Eb-szignál.

Bemutatkozás és bemutató szerepelt a Magyar Vízilabda Szövetség tegnapi napirendjén ötven nappal a margitszigeti Európa-bajnokság rajta előtt. Beck György társelnök rövid bevezetőjében kiemelte, hogy a LEN-küldöttség hetedik látogatásán is mindent rendben talált, azaz célegyenesbe fordult az Eb-szervezése, valamint az uszoda-rekonstrukciója ? tudtuk meg Hesz Máté kommunikációs szakértőtől.

Ezután bemutatkoztak a nyár legnagyobb honi sporteseményének magyar főtámogatói, így az MVM és a Közgép. Az MVM Csoport hazánk legnagyobb nemzeti tulajdonú, regionálisan is meghatározó, integrált energetikai társaságcsoportja. ? Az MVM Csoport segíti a magyar sikereket, éppen ezért is álltunk hazánk egyik legnépszerűbb sportágának egyik legfontosabb eseménye, a vízilabda Európa-bajnokság mellé. A társaságcsoport évek óta a sportélet, főként a nemzeti, illetve nemzetközi jelentőségű események, csapatok kiemelt szponzora, hogy ezzel növelje a társadalom sport és egészségtudatos életmód iránti elkötelezettségét. Megtisztelő számunkra, hogy a kontinens egyik legnagyobb múltú, idén ismét Budapesten megvalósuló bajnokságának szponzorai lehetünk, ezzel is hozzájárulva hazánk és a társaságcsoport hírnevének további erősítéséhez. Számtalan magyar siker született már a vízilabda sportban, nemcsak az Európa-, hanem a világ- és olimpiai bajnokságokon is az elmúlt közel kilencven évben. Az MVM az Európa-bajnokság legnagyobb nemzeti szponzoraként járulhat hozzá a magyarok kiemelkedő teljesítményéhez, hogy mind a női, mind a férfi csapat további jó eredményekkel öregbíthesse a magyar sportot, példaképet állítva minden sportszerető elé, különös tekintettel a fiatalokra ? hangsúlyozta Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója.

A júliusi, margitszigeti pólóshow másik jelentős hazai partnere a Közgép Zrt. ? A Közgép Zrt. sikeres magyar építőipari vállalatként régóta elkötelezett a sport támogatása mellett. A két területnek sok közös vonása van: biztos szakmai alapokra, tudatos építkezésre és csapatmunkára van szükség az eredményekhez. A vízilabdában elsőként a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP csapata mellé álltunk, ez pedig már a harmadik év, hogy a válogatottal is együttműködünk: 2012-ben az olimpiai, 2013-ban a világbajnoki felkészülésüket támogattuk, idén pedig az Európa bajnoksághoz segítünk biztosítani a megfelelő hátteret. A magyar csapat már sokszorosan bizonyított, reméljük, hogy a júliusi Eb-n is osztozhatunk majd a sikerükben ? mondta el Puskár Anett, a Közgép Zrt. kommunikációs igazgatója.

A két főtámogató után egy szállító-cég, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, Dr. Dévényi Gergely szólt arról, hogy vállalatuk az Európa-bajnokság legnagyobb ún. beszállító partnere ? és ez a meghatározás tényleg minden szempontból illik rájuk. Továbbá össze is illenek a sportággal, hiszen, mint a vezérigazgató kiemelte, a magyar vízilabdázók is igen megbízhatóan szállítanak, mégpedig eredményeket.

A Marriott Szállóban tartott eseményen ezt követően a további beszállító partnerek is bemutatkoztak. Az Európa-bajnokság sikeréhez többek között olyan cégek is hozzájárulnak majd, amelyek hosszú idő óta elkötelezett támogatói a sportágnak, így a Vodafone, a Volvo Hungária Kft, a Heiniken Hungária Kft, a Hungerit, a Delta Informatikai Zrt, az Eb informatikai partnere, valamint a média világának olyan nagyágyúi, mint a Ringier Kiadó, a Marquard Media, illetve a Class FM.

A sajtótájékoztatón először csendült fel az Eb hivatalos szignálja, amelyet Kovács Ákos Kossuth-díjas zeneszerző és hivatalos pólórajongó komponált, majd Erdei Viktor, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. termékfejlesztési igazgatója mutatta be a résztvevő csapatok vágyainak tárgyát, az érmeket. Ezek megszerzésére természetesen a magyar válogatottak is pályáznak: Benedek Tibor épp aznap délelőtt kezdte meg a felkészülést a férfigárdával, míg Merész András, a női válogatott kapitánya arról számolhatott be, hogy a lányok még a legkeményebb fázist gyűrik, sok-sok erőfejlesztéssel, melynek alapeleme az elmaradhatatlan lépcsőzés is. (A csoportbeosztások március 9-i sorsolásáról mi is beszámoltunk.)

Végül két keresztanya vehette át megérdemelt jutalmát: Eb-belépőket azért, mert az általuk adott név, azaz az Alfréd lett a győztes a kabalabéka elnevezésére kiírt pályázaton. A nyitányig hátralévő félszáz nap sem múlik el játék nélkül: gyermekrajz-pályázat indul a Facebookon, valamint az 1-es sorszámú, az Eb-kabaláját ábrázoló Zsolnay porcelán étkészlet kerül árverésre, s az ebből befolyó összeget a magyar pólóutánpótlásra fordítják.

Szóljon hozzá!