ZETApress

hírportál

Több ezren a MAX2014-en

A MAX2014 igazolta létjogosultságát: az első magyarországi harcművész és küzdősport expón csaknem négyezren vettek rész! Május 24-én, szombaton 9-től 22 óráig kéttucatnyi sportág vagy harcművészet számtalan versenyét és bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők ? tudtuk meg Gombkötő Rolandtól, a Magyar Judo Szövetség sajtófőnöktől.

Az aktívabbak részt is vehettek valamely magyar világnagyság, vagy külföldi sztárvendég edzésén, szemináriumán. Csillagokból nem volt hiány ezen a napon, többek között két MMA-világbajnok, az egyaránt bősi születésű Végh Pumukli Attila és Buchinger Buki Iván, a Muay Thai-világbajnok Rudolf Durica, Antonio Oliva Sheba karate mester, nemzetközi tréner, a múlt kedden bemutatott a profibox-világbajnok Balzsay Károly és Erdei Madár Zsolt, Kiss Balázs világbajnok birkózó, Bárdosi Sándor világbajnok szumós, Karacs Attila K1-bajnok, Ambruzs Szabolcs shaolin kung-fu világbajnok, vagy az esemény fő-szervezője, a Világjátékok-győztes karate mester, S. Kovács Ádám is edzésre, vagy szemináriumra várta az érdeklődőket.

Két nappal az esemény után S. Kovács Ádám segítségével igyekeztünk gyorsmérleget vonni: ? Ami a MAX2014 gazdasági eredményeit illeti, egyelőre nem lehet mérleget vonni, de ennél sokkal fontosabb, hogy nagyjából olyannak sikerült megvalósítani ezt az eseményt, amilyennek elképzeltük. Nagyon sok sportágban rendeztek izgalmas versenyeket, bajnoki döntőket a nap során. Rengetegen voltak a brazil jitsu tornán, a karateversenyen vagy éppen a birkózók igen hangulatos csapatversenyén, a Centrum-kupán. Nagy sikere volt a szumósok egész napos programjának, a szemináriumok közül Rudolf Durica Muay Thai-tréningjén, Karacs Attila K1-es gyakorlásán, Erdei Zsolt és Balzsay Károly boxedzésén, vagy éppen a karatén is sokan részt vettek, nehéz lenne a sokszínű programból mindent felsorolni. Azért még hadd említsem meg az esti programból a BoxingOne gálameccsét, amely különösen jól sikerült, hiszen az előzetesen esélytelenebbnek tartott hazai csapat győzött, de az ezt követő MMA-gála, a TOTALDAMAGE Fight Night is felsorakoztatott mindent, amit az ilyen küzdelmektől várhatunk: volt feszültség, dráma, K. O., fojtás, kéztörés, diszkvalifikáció, ami csak létezik… ? sorolja S. Kovács Ádám, hozzátéve: a nap során kizárólag a ketrecben vagy a küzdőtereken lehetett egészséges feszültséget érezni, a látogatók vagy a különféle sportágak képviselői között a legcsekélyebb súrlódásokra sem került sor.

Sőt, kifejezetten jó volt látni, milyen jókedvvel, felszabadultan szórakozott a MAX2014 mind a négyezer résztvevője! Majd? negyven kiállítója volt az expónak, akadt közülük, aki az esemény nyújtotta publicitáson kívül anyagilag is kifejezetten eredményes napot zárt, ezúton is köszönjük nekik és az együttműködő sportszervezeteknek, szakszövetségeknek, hogy első rendezvényként bizalmat szavaztak nekünk! Köszönet mindenkinek, aki segített életere hívni a rendezvényt, s külön köszönet jár annak a pár fős apparátusnak, amelynek tagjai gyakorlatilag éjjel-nappal ezen dolgoztak! Azt is nagy dolognak tartom, hogy az expo főszponzora, a kontinens legjelentősebb sport táplálék-kiegészítő gyártója, a SCITEC NUTRITION is mellénk állt, nagy területen felállított standjuknál szinte minden érdeklődőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, néhány versenyszám legjobbjai pedig több tízezer forint értékű ajándékcsomagot kaptak a cégtől, benne kifejezetten olyan termékekkel, amiket a sportolók rendszeresen használnak. Bízom benne, hogy hozzánk hasonlóan a kiállítók, a sportszervezetek és más közreműködők is jó érzésekkel gondolnak vissza május huszonnegyedikére, s hosszabb távon folytatódhat az együttműködésünk! ? folytatta Ádám az értékelést.

Merthogy nem lehet kérdés: folytatás következik! Az előttünk álló napokban még sok teendő vár a szervezőkre a MAX2014 kapcsán, de aztán megkezdődhet a második magyarországi harcművész és küzdősport expo tervezése és szervezése. ? Fel fogjuk mérni, hogy kétévente vagy akár minden évben megrendezzük az expót, de az bizonyos, hogy szükség volt egy ilyen rendezvényre Magyarországon. Nagyon sokan gratuláltak hozzá, a színes programokhoz, ahhoz, hogy gyerekek és felnőttek, nők és férfiak, mozgássérültek és hátrányos helyzetűek együtt lehettek, együtt gyakorolhattak az olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolókkal. Egy ilyen esemény rövid távon nem sokat ér, könnyen elfelejthetik, rendszeresen meg kell ismételni. Úgy érzem, hogy a MAX2014-en jelenlévő sportágakat már megnyertük magunknak, az a feladat, hogy a többi küzdősportot és harcművészetet is magunk mellé állítsuk! ? Az első magyarországi Scitec Nutrition Harcművész és Küzdősport Expo történéseiről, érdekességeiről bővebben olvashat a MAX2014 Facebook-oldalán, ahol az eseményen készült fotók is megtekinthetők.

Szóljon hozzá!