ZETApress

hírportál

Gyermekek választása

Budapesti Nagy SportágválasztóCsúcsdöntés, hatalmas érdeklődés (közel 22 ezer látogató), tikkasztó májusi nyár, sportági kavalkád, hangszerek zsongása?, ezekkel a szavakkal lehetne leginkább jellemezni a május 23-24-én lezajlott előrehozott választást, melyet csütörtökön mi is ajánlottunk olvasóinknak.

A XIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó és társrendezvénye, a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó minden bizonnyal a főváros legsikeresebb és legtartalmasabb gyerek(elő)napi rendezvénye volt…. Minden csúcsát megdöntötte a rendezvény, hiszen mind a pénteki, mind a szombati napon ömlöttek a látogatók a helyszínre. A Budapesti Nagy Sportágválasztón először megjelenő, Világpark címet viselő, betétprogramban bemutatkozó nemzetek sportjátékaival együtt pedig a megjelenő sportágak száma is a 100 fölé emelkedett.

Pénteken 143 oktatási intézményből, több mint 9000 gyermek zúdult a Merkapt Sportközpontra, mely létszám felülmúlt minden szervezői várakozást. A két nap alatt, közel 22 ezer résztvevője, mondhatnák nyugodtan sportolója volt az eseménynek, hiszen a Nagy Sportágválasztón mindenki mozgott: a látogatók, a sportági képviselők, a bajnokok, az újságírók, a szervezők, de még a zenészek is! ? tudtuk meg Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgatótól.

A rendezvény megnyitójára péntek délelőtt 10:30-kor volt a megnyitó Dr. Simicskó István államtitkár, Dr. György István főpolgármester-helyettes és Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere részvételével. A Magyar Olimpiai Bizottság támogatásának köszönhetően, a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztó helyszínén a látogatók számára díjmentes sportantropometria mérés is zajlott. A 7 évet betöltött gyermekeknél elvégezhető mérés abban nyújt segítséget, hogy a gyermek testi adottságaival összhangban válasszon magának sportágat.

A Magyar Olimpiai Bizottság aktívan is kitelepült a rendezvényre, ügyességi játékokkal, sportos kvíz-kérdésekkel és nagyon sok ajándékkal várta a látogatókat, akik folyamatosan ostrom alatt tartották a sátrát. A MOB nemcsak a látogatókat jutalmazta. A legkreatívabban, legötletesebben kitelepülő sportágnak felajánlott MOB Nívódíjjal ezúttal a Magyar Sí Szövetség rendkívül színvonalas megjelenését értékelte.

A Nagy Sportágválasztó kiemelt támogatója, az ÁKK Zrt. a fiatalok számára különleges programokat kínált: a blue-box fotózás alkalmat teremtett arra, hogy más bőrébe bújva fotózkodhassanak, a Láthatatlan kiállításon kipróbálhatták ügyességüket néhány, a mindennapokban meg nem tapasztalható játékos aktivitás segítségével. A bizalom témakörére épülő, profi és amatőr fotópályázatot is ezen a hétvégén indított el az ÁKK Zrt., mely végigkíséri azokat a rendezvényeket, ahol a Magyar Állampapírral találkozhatnak a látogatók. A fotópályázat legkedveltebb pályaműveinek beküldői az élmények mellett értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak.

A MOL az esemény szponzoraként, mászófalat telepített a helyszínre, ahol a csúcstámadások szűnni nem akartak a két nap alatt. Május 24-én, szombaton, már hagyományos módon, a Budapesti Nagy Sportágválasztó adott otthont a MOL Tehetségtámogató Program Sport 2014 pályázat eredményhirdetésének. Az oklevelet a rövidesen anyai örömök elé néző Kovács Katalin, olimpiai és világbajnok kajakosunk adta át a támogatott pályázóknak. A díjátadón került bejelentésre, hogy A családom a szponzorom! címmel, a Nagy Sportágválasztó és a MOL Új Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet sportoló gyerekek és fiatalok számára, akik szívesen bemutatják azt, milyen segítséget kaptak szüleiktől, családjuktól eddigi sporteredményeik eléréshez. A pályázók fogalmazásukkal egyben kifejezhetik köszönetüket és hálájukat szüleiknek, családjuknak, legnagyobb szponzoraiknak, leírhatják, hogy az anyagi áldozatokon túl (tagdíj, sporteszközök, felszerelések, utazási költségek, stb.) milyen segítséget kapnak a hétköznapokban (pl. reggeli kelés, szállítás az edzésre, utazások megszervezése, finom ételek, lelki támogatás, biztatás, szurkolás, stb.) szüleiktől.

A rendezvény szervezői ismét bebizonyították, hogy a gyerekeknek egyáltalán nem hiányzik az ugrálóvár, a lufi, a mézeskalács, a vattacukor, sőt még a vásárfia sem, ha igazi, értékes, valódi élményeket kaphatnak, melyek egész kis életükre kihatnak és irányt mutatnak. Biztosra vehető, hogy a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó ismét rengeteg gyerekben nyitotta meg a sport és zene csakrákat!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Jubilál a Sportágválasztó | ZETApress

Szóljon hozzá!