ZETApress

hírportál

Újvárosi kézi-siker

Mátéfi EszterDunaújvárosban erőn felül teljesítettek a kézis-lányok. A ’90-es évek második és az új évtized első felében a magyar bajnokság egyik meghatározó együttese volt a Dunaferr, amely 1999-ben elhódította a Bajnokok Ligáját. Ám az utóbbi években többször is a kiesés ellen kellett harcolniuk az újvárosiaknak ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Mátéfi Eszter, aki játékosként tagja volt a sikercsapatnak, a magyar válogatottal pedig vb-ezüstöt és olimpiai bronzot is szerzett, tavaly óta a csapat vezetőedzője. ? Az előző szezonban a bennmaradás volt a cél, amit magabiztosan teljesítettek a lányok ? mondja Eszter. ? Idén az 5-8. hely valamelyikét céloztuk meg. A vártnál jobban szerepeltünk és harmadikok lettünk az alapszakaszban. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen az első négy között végzünk majd és indulhatunk az EHF Kupában. Úgy érzem, hogy csapatom a maximumot nyújtotta, erőn felül teljesített. Nagyon sokat köszönhetünk Bojana Radulovicsnak, egykori játékostársamnak, klubunk, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia szakmai igazgatójának. Bojana filozófiája az, hogy kizárólag magyar játékosokkal kell megoldani a feladatainkat!

A csapatban a sokszoros válogatott Ferling Bernadett, Vincze Melinda és Buláth Anita számítanak rutinos játékosnak, a többiek közül sokan húsz évnél fiatalabbak. Az Akadémiának öt általános iskolával van szerződése. Az ottani gyerekek számára havonta tornákat rendeznek és szeretnék, ha a legjobbak később a klub igazolt játékosai lennének.

1 hozzászólás

  1. Drámai fehérvári búcsú. A női EHF Kupa elődöntőjének visszavágóján a Fehérvár KC úgy szenvedett egygólos, 27:26-os vereséget hazai pályán a dán Esbjergtől, hogy az utolsó percben két gólt kapott. Mivel az első, dániai meccset a fehérváriak nyerték 25:24-re, csupán az idegenben dobott kevesebb gól miatt nem jutott be a döntőbe a magyar együttes, amely 2005-ben megnyerte a sorozatot.