ZETApress

hírportál

Paksi judosiker

Hangyási Csoknyai László, Bor Barna és Kovács Antal karjaibanSokéves, kemény munka a paksi cselgáncsozók titka. A közelmúltban megrendezett országos egyéni cselgáncs bajnokságon tarolt a paksi Atomerőmű SE együttese. Nem kevesebb, mint hat versenyzőjük állhatott a dobogó legfelső fokára az eredményhirdetésekkor. A gratuláció mindenképpen kijár a szakosztálynak és vezetőedzőjének, Hangyási Lászlónak, aki már harmadik évtizede dolgozik a paksiak sikereiért.

Jocha Károly, a Jochapress.hu főszerkesztője a kiugróan sikeres ob-val kezdte a beszélgetést. ? 1986 óta dolgozom Pakson, és majd minden évben sikerült megszereznünk 3-4 egyéni első helyet. Általában jók szoktunk lenni, de most egy kicsit kiugró eredmény született, mivel több súlycsoportban nem indultak el az első számú esélyesek. Az így keletkezett vákuumba pedig a mi versenyzőink tudtak leginkább beférkőzni ? emlékezett az eltelt időszakra a mesteredző.

? Kiket tartott előzőleg is esélyeseknek és kik okozták a meglepetéseket?

Bor Barna (+100 kg), Cirjenics Miklós (100 kg) és Csoknyai László (81 kg) feltétlenül az aranyérem várományosának számított, ők hozták is a tőlük remélt első helyeket. Mellettük a férfiaknál az Ungvári testvérek hiányában Kiss Norbert 73 kilóban tudott előbbre, a legfelső fokra lépni ? mondta el a vezetőedző. Szavai folytatása idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!