ZETApress

hírportál

Mogyoródi karate-ob

Fiatalok remekeltek a karate országos-bajnokságon. Hatvanöt egyesület közel 600 versenyzőjének részvételével rendezték meg a hétvégén Mogyoródon a 2014. évi Karate Magyar Bajnokságot, melynek előzetesét csütörtökön jelentettük meg. A keleti küzdősport hazai csúcseseményén több fiatal tehetség bizonyította, hogy helye van a legjobbak között is.

A férfiaknál immár a felnőttek mezőnyében nyert aranyérmet a korábbi junior világbajnok Szegedi Döme, akárcsak a korosztályos vb-harmadik Hárspataki Gábor és az Eb-bronzérmes Molnár Dániel. A nők mezőnyében a juniorként Eb-dobogóig jutott Győriványi Renáta személyében szintén sikerrel járt egy fiatal versenyző, míg a tavalyi budapesti felnőtt Európa-bajnokság magyar hősei közül hárman is bajnoki címet érdemeltek ki: a káposztásmegyeri kontinensviadalon egyaránt bronzéremig jutott Tóth Beatrix, Metzger Szandra és Bartha Nikola ? tudatta Turák Péter, az MKSZ sajtósa.

A magyar bajnokság az utolsó válogatóverseny volt a május 1-je és 4-e között sorra kerülő tamperei felnőtt Európa-bajnokság előtt. Karate Magyar Bajnokság, felnőtt férfiak 60 kg: 1. Hübner András, 67 kg: 1. Szegedi Döme, 75 kg: 1. Hárspataki Gábor, 84 kg: 1. Höning Alexander, +84 kg: 1. Molnár Dániel, formagyakorlat: 1. Nagy Botond. Felnőtt nők 50 kg: 1. Molnár Réka, 55 kg: 1. Tóth Beatrix, 61 kg: 1. Győriványi Renáta, 68 kg: 1. Metzger Szandra, +68 kg: 1. Bartha Nikola, formagyakorlat: 1. Sterck Laura.

Szóljon hozzá!