ZETApress

hírportál

Wicca időmérője

Kis Viktória, a H-Moto Team fiatal hölgyversenyzője számára nagyon pozitívan indult a Losail Ázsia Bajnokság 4. fordulója, amit a MotoGP Katari Nagydíjának betétfutamaként rendeznek ? tudtuk meg Borbás Bálinttól. ? Nagyon élveztem az éjszakai időmérőt! ? örvendezett KisViktória.

Wicca a csütörtöki szabadedzésen 33 induló közül a 12. helyen végzett, ami kategóriájában a 2., míg a hölgyek tekintetében az 1. helyet jelentette. Az időmérőn, amit már éjszaka, villanyfényben rendeztek, a 18. lett az abszolútban (kategóriájában a 3.), így a mai két versenyt ebből a pozícióból kezdheti meg.

A kecskeméti versenyző Hermann Henrik, a MAMS elnöke személyes közbenjárásának köszönhetően, a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) támogatásával állhat rajthoz a Losail Ázsia Bajnokság idei utolsó három fordulóján, melyek közül az első, februári fellépése alkalmával mindkét futamát a 6. helyen zárta kategóriájában, így jelenleg 20 pontjával a 9. helyen áll a bajnokságban. A mostani versenyen eddig nagyon biztató formát mutat, és a múltkori versennyel ellentétben szerencsére most már csuklósérülése sem hátráltatja, aminek köszönhetően folyamatosan tud gyorsulni.

Ma már a bemelegítő edzésen is túl van, ahol 2:15.967-es idővel a 14. helyen végzett. Wiccának egyébként nem akármilyen alkalmi mentora akadt odakint, hiszen a csütörtöki szabadedzés alkalmával az az Anthony West is ellátta őt tanácsaival, aki 1998 óta két évet leszámítva folyamatosan a világbajnokságon szerepel, és jelenleg épp a Moto2-ben versenyez a QMMF csapatának színeiben. A hétvége programja a két futammal zárul a magyar versenyző számára, melyek közül az első ezekben a pillanatokban zajlik, míg a másodikra helyi idő szerint 22 óra 10, magyar idő szerint 20 óra 10 perckor kerül sor.

Nagyon élveztem az éjszakai időmérőt. A lámpák szinte nappali világosság érzetet adnak, egyáltalán nem zavaró, sőt! A szabadedzés után állítottunk az első és a hátsó futóművön is, ami nem vált be, mivel a kanyarban instabil volt a motor. Kimentem a pitbe, hogy helyrehozzuk a malőrt, mert rossz irányba haladtunk, de mivel három versenyzőre van két szerelő, előbb nem volt szerelő, majd nem volt idő rá, hogy változtassunk, így inkább visszamentem azokkal a beállításokkal, és folytattam az időmérőt. Az időmön nem tudtam javítani, 2:17.3-at mentem, ez a 3. helyet jelenti kategóriámban. A warm up-on is túl vagyunk már, és tovább sikerült javítanom az időmön, sikerült bemennem 2:16 alá. Úgy érzem, jó úton haladunk, aminek örülök. Nagyon hálás vagyok az otthoni támogatásért, köszönöm! ? mondta Kis Viktória.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Himnusz Wiccának Katarban | ZETApress

Szóljon hozzá!