ZETApress

hírportál

Újra élen a Zalaegerszeg

Sopronban nyert ma délután 2:1-re a ZTE 1:0-s félidő után, így továbbra is ők vezetik a tabellát az NB I-ben. Mint tegnap reggel megírtuk, a szombati Eb selejtező miatt csak két hét múlva lesz újabb forduló az első vonalban, mégsem maradunk pénteken televíziós mérkőzés nélkül. Az NB II-s Ferencváros este hétkor fogadja a karcagiakat az Üllői úton.

Tegnap nem csak az élvonalban pihentek az önkormányzati választások miatt a csapatok, de a vasárnapra tervezett fővárosi utcai maratoni futás is elmaradt. Igaz ezt csak néhány nappal korábban jelentették be, s a Kossuth téri demonstrációval indokolták. Sokan vannak egyébként is az utcákon, mondták a szervezők, s nem akartak újabb tömegeket a közterületekre vinni.

A becsületesen készülő sportolók nem örültek a halasztásnak, mert a formaidőzítés szempontjából nem mindegy, hogy most kellett volna-e lefutni a 42 kilométeres távot, vagy csak két héttel később kell. A szervezők október 15-én akarják a tegnap elmaradt Kaiser Plussz Maratont megrendezni, míg az akkorra tervezett Cola Futást megint két héttel eltolva október 29-én indítanák. Még szerencse, hogy ezt legalább időben bejelentették! Más kérdés, hogy a választási időpont több mint két hónapja ismert volt, így arra való tekintettel is már korábban módosíthatták volna a versenynaptárt.

A tömeg tegnap este megint az utcára vonult, s egyelőre nem is látszanak csillapodni a kedélyek. A választási eredmények ismeretében sokkal többen követelik a kormányfő távozását a megszorító csomagjával együtt. Ha még a jövő hét végén sem lesz változás, nem áll helyre a nyugalom, az utcai maratoni futás időpontja – csakúgy, mint az ország sorsa – még tovább csúszhat a teljes bizonytalanság felé.

Szóljon hozzá!