ZETApress

hírportál

Schumacher beérte Alonsót

Michael Schumacher, a Ferrari pilótája az idei hetedik futamgyőzelmét aratta a mai Kínai Nagydíjon. Második a Renault-s Alonso, míg harmadik a szintén Renault-s Fisichella lett. A német pilóta pontszámban beérte a tavalyi világbajnokot, de mivel az idei 16 futamból a spanyol versenyzőt csak hatszor intették le elsőként, az idényvégi visszavonulását nemrég bejelentő hétszeres világbajnok klasszis átvette a vezetést.

A konstruktőrök versenyében a Renault visszavette a vezetést a Ferraritól. Massa, a Ferrari másik versenyzője nem ért pontszerző helyre, hanem kiesett, így a csapat ma csak tíz pontot szerzett a Renault 14 pontjával szemben. Mivel korábban az olaszok csak három ponttal vezettek, így a francia csapat most egy ponttal vezet vetélytársa előtt.

Egy hét múlva a Japán Nagydíjon mérik össze erejüket a csapatok, míg két héttel később Brazíliában fejeződik be az 57-ik Formula 1-es idény. Nagy izgalom várható a végjátékban, melyben az a tét, hogy Schumacher nyolcadszor, vagy Alonso másodszor lesz-e világbajnok. A franciának később is lehet még erre esélye, a német viszont ez év végén biztosan visszavonul.

Szóljon hozzá!