ZETApress

hírportál

Bajnok a Mai Manóban

Sportirodalom III. díjSzarka Klára szerkesztésében jelent meg a több száz fotót tartalmazó Kabos Endre (1906?1944) ? Az elegáns bajnok című 64 oldalas kötet, amelynek képanyagát az olimpiai bajnok vívó unokahúga, Keleti Éva fotóművész őrzi. A kötetet ma délután 17 órakor mutatják be a Magyar Fotográfusok Háza I. emeleti Napfényműtermében.

A terézvárosi Nagymező utca 20-ban Kabos Endréről és koráról Szabó István filmrendező beszél, a sportembert Dr. Szabó Lajos sporttörténész, a Sportmúzeum igazgatója, a könyv kiadója mutatja be, a kötet fotográfiai érdekességeiről Szarka Klára, a könyv szerkesztője szól. A bemutatón részt vesz Keleti Éva fotóművész, Kabos Endre unokahúga, valamint Beke Krisztina, a könyv tervezője is.

Szarka Klára és Dr. Szabó Lajos III. díjat nyert múlt csütörtökön az Ezüstgerely-pályázat Sportirodalom-kategóriájában ezért és Hemző Károly ? Hódolat a bajnoknak című könyveikért. Mint Szabó doktor kérdésemre akkor elmondta, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum ezzel a két könyvvel egy sorozatot kezdett el, s a folytatás a Kiadó anyagi lehetőségeitől függ. Nem tudja még, kiről szól majd az újabb könyv. Vannak már ötletei, de az igényektől függ majd az újabb könyv témája.

Szóljon hozzá!