ZETApress

hírportál

Ricsi 6 pontos búcsúja

Bódis Ricsi pontszerzéssel búcsúztatta az idei szezont. Az utolsó versenyén is túl van a mezőny, melyen Ricsi a szombati időmérőn megszerzett 12. rajthelyről indulva a 10. pontszerző helyen ért célba, s ezzel újabb 6 pontot gyűjtött ? tudatta a Spárta Motorsport.

Nem is olyan rég még arról írtunk, hogy Bódis Richárd 2013-ban az European Junior Cup (EJC) sorozat állandó résztvevője lesz, mely egy remek lehetőség számára, hogy fejlődjön és vb-s versenypályákat ismerjen meg. Igazán eseménydús és tanulságos volt az idény a fiatal magyarnak. Az első versenyen ugyan még kissé meg volt illetődve, de onnantól kezdve felvette a kesztyűt és tudta, hogy a versenyhétvégék első percétől fogva keményen kell dolgoznia, ha a végén szeretne eredményes lenni.

A második futamon, Assenben megállt alatta a motor, a harmadikon Monzában kiütötték alóla a Hondáját, így hiába csillogtatta tehetségét, három verseny elteltével pont nélkül állt a tabellán. Aztán következett Imola, ahol parádés versenyt futott és a dobogó 2. fokára állhatott fel. Majd átmentette formáját Silverstone-ra, ahol végül harmadik lett, bár már az első helyen száguldott, amikor piros zászlóval leintették a futamot és az előző kör sorrendje alapján hirdettek végeredményt.

Egy hónapnyi szünet után a Német Nagydíj utolsó körében a második helyről volt kénytelen feladni a versenyt, mikor egyik spanyol vetélytársa magával rántotta a sóderágyba. A francia versenyen sem sikerült a pontszerzés, de végül az utolsó futamon ismét feliratkozott a pontszerzők közé és ezzel az összetettben 42 ponttal a 12. helyen zárt. A bajnokságot Jake Lewis nyerte, aki a 8 verseny folyamán 101 pontot szerzett.

Nem sikerült túl jól a rajtom, de csak az lebegett a szemem előtt, hogy van még hátra 8 kör, ami alatt behozhatom a hátrányt. A hatodik kör környékén az oda-vissza előzgetések miatt kissé leszakadt az elejéről az a boly, amiben motoroztam és már nem maradt idő feljebb zárkózni. Az enyém volt a harmadik leggyorsabb kör a versenyen, ami mutatja, hogy tudtam volna tartani a tempót az élmezőnnyel. Szerettem volna előrébb végezni, de a tervezett pontszerzés így is sikerült. Az összesítésben 42 ponttal a 12. helyen fejeztem be a bajnokságot. Szeretném megköszönni Talmácsi Gábornak, édesapjának, a támogatóimnak, hogy lehetővé tették számomra, hogy itt versenyezhessek és köszönöm a szurkolóknak is a folyamatos biztatást. Nagyon sokat tanultam, de még nagyon sokat kell tanulnom, amire készen állok és már alig várom a folytatást ? mondta Bódis Richárd.

A nem túl jó rajt után gyorsan magára talált és szépen építkezett a versenyen. A tempója olyan volt, mint a legelsőké, de nem tudott már feljebb zárkózni. Ez volt Ricsi első nemzetkőzi szereplése, ahol teljes idényt futott. Többször bebizonyította, hogy nagyon gyors és mindenkinek számolnia kell vele. Azon dolgozunk, hogy még stabilabb versenyző váljon belőle és képes legyen az edzéseken is olyan jó formát nyújtani, mint amit a versenyeken produkál. A szezont mindenképpen sikeresnek értékelem, mely során csapatunk összes tagja sokat tanult, ami a jövőre nézve még inkább hasznos és értékes ? mondta Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!