ZETApress

hírportál

Maratoni emlékfutás

Kolonics GyörgyDélelőtt 9-kor indul útjára a bécsi Práter-stadionból a három országot átszelő ultramaraton, hogy estig Pozsonyig, holnap Győrig, hétfőn Tatáig, kedden pedig Budakesziig jusson. A három országon és annak fővárosain, valamint 42 településen áthaladó Bécs-Pozsony-Budapest Ultramaraton (BBU) Európában egyedülálló.

Az öt napon át zajló esemény a profi hosszútávfutók mellett csapatoknak, kerékpáros túrázóknak, valamint az érdeklődő cégek dolgozóinak is kihívást jelent, mivel számukra is teljesíthető résztávokon indulhatnak (4+1 fős csapatokban). Az utolsó napon betétfutásként lehet csatlakozni a BBU Nemzetközi Félmaratonhoz, ahova jelenleg is zajlik a regisztráció. A start október 23-án, szerdán reggel 9 órakor lesz a Budakeszi Knáb János Általános Iskola elől.

A versenyen részt vesznek neves sportolóink is. Többek között: Vajda Attila (olimpiai bajnok kenus, Kovács Antal (olimpiai bajnok judós), Csabai Edvin (maratoni kenus, 17-szeres világbajnok) és Kövér Márton (maratoni kenus világbajnok). Már hagyományosan ez évben is indul egy élsportolókból álló Bajnokcsapat, akik egyben Kolo-emlékfutásként emlékeznek meg a 2008. július 15-én elhunyt Kolonics György kenus olimpikonunkról ? tudtuk meg Rudi Pétertől. Cél a tavalyihoz hasonlóan a Gesztenyés-kertben, a Csörsz utcai MOM Sport Uszoda és Sportközpontnál.

Szóljon hozzá!