ZETApress

hírportál

Ricsire nehéz verseny vár

Talma és RicsiUtolsó előtti fordulójához érkezett az EJC sorozat. A hétvégén a híres Magny Cours-i pályán növelhetik pontjaik számát az ifjú titánok, köztük Bódis Ricsivel, aki idei úgy érkezett, hogy szeretne dobogóra állni vasárnap ? tudatta a Spárta Motorsport. Már két hete is edzett erre a versenyre.

Ricsivel kint van a helyszínen mentora, Talmácsi Gábor is, aki nagyon sok korábbi tapasztalatát átadta a fiatal versenyzőnek, akivel a csütörtöki napon többször is körbejárták a pályát. A pénteki 45 perces szabadedzést remekül kezdte Ricsko. Végig az élmezőnyben motorozott. Gyorsan ráérzett a pálya ritmusára és az alapbeállításokat is sikerült gyorsan megtalálniuk. A tervezettnél azonban többször ki kellett állnia, mert problémája adódott a fékkel, amit végül sikerült orvosolni, de nem maradt már elég ideje, hogy tovább javítson a köridején. Így az első tréningen a 9. helyen zárt.

Nagyon motiváltan várta Ricsi a szombati folytatást, az időjárás azonban már nem volt olyan kegyes a mezőnyhöz, mint előző nap. Nem sokkal az időmérő kezdete előtt eleredt az eső, így mindenki vizes edzéshez készülődött. Ricsi az edzés első körének végén megcsúszott a hideg gumikon, elesett és nem tudta folytatni, mert versenymotorja csúnyán összetört. Mivel az EJC sorozatban az időmérő csak 30 perces, így egy ilyen helyzetben nincs elég idő a motor javítására és arra, hogy a versenyző még vissza is tudjon menni a pályára értékelhető kört teljesíteni. Azonban felcsillant némi remény, amikor piros zászlóval félbeszakították az edzést, mert olaj került a pályára.

MotorszerelésTalmácsi Gábor és Vargha Balázs rohantak az új alkatrészekért és segítségükre siettek a H-Moto Team tagjai és Dede István, Sebestyén Péter főszerelője is. A magyarok összefogásának köszönhetően Ricsi motorja villámgyorsan elkészült, de mégsem volt alkalma újra felülni rá, mert a versenybíróság némi tanakodást követően végérvényesen törölte az időmérőt. Ez pedig azt jelenti, hogy Ricsi holnap a 28. helyről kénytelen indulni, ami egy nehéz versenyt vetít elő számára.

Mondanom sem kell, hogy nem így terveztem az időmérőt. Az első kör végén, a célegyenesre ráfordító kanyarban elment a motorom hátulja és elestem. Próbáltam folytatni, de a Hondám nem volt használható. A többi magyar szerelő segítségével sikerült ugyan helyrehozni a versenygépemet, de törölték az edzést, így holnap a 28. rajthelyről indulok. Nehéz verseny vár rám, de minden tőlem telhetőt megteszek a minél jobb eredményért! ? fogadkozott Bódis Richárd.

Ricsi hibázott, de ilyen a motorsport. Szerencsére nem történt semmi baja. Képességeivel fel tud zárkózni holnap, dehogy meddig jut el, az még számunkra is kérdőjel ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ricsi bukása | ZETApress

Szóljon hozzá!