ZETApress

hírportál

Ricsi a Moto3-ban

Ricsi rajtolAz European Junior Cup élmezőnyéhez tartozó 18 éves magyar versenyző egy versenyhétvégére átnyergelt a Moto3-as géposztályba, ahol értékes tapasztalatokkal gazdagodott. Az olasz AI29 Racing Team közreműködésével kipróbálhatta, hogy milyen technikai különbségek vannak a Moto3-as és a Honda CBR500-as versenygépek között ? tudatta a Spárta Motorsport.

Ez a teszt amellett, hogy lehetőséget biztosított újabb kilométerek megtételére és további tapasztalatok megszerzésére, segítette Ricsit abban is, hogy tanulja a gyors alkalmazkodás készségét. Miután megtörtént a motor versenyzőre hangolása ? ülésmagasság beállítása, lábtartók beállítása, stb. ? Ricsi izgatottan várta, hogy végre kigurulhasson a boxból a pályára és megkezdhesse az ismerkedést a motorral és a Mugello-i pályával egyaránt.

A hétvége folyamán a 30 és 40 perces tréningek mellett két verseny is várta a kategória pilótáit. A szombati futamon Talmácsi Gábor mentoráltja a 24. helyről indult és lépésről lépésre jött előre. A verseny utolsó előtti körében már a pontszerző helyért folytatott komoly harcot, amikor minden előzmény nélkül egyszercsak megállt alatta a motor, így feladni kényszerült a csatát.

Vasárnapra új blokkal vágtak neki a napnak. Állítottak még a futóművön is, hiszen Ricsi arra panaszkodott, hogy a verseny alatt folyamatosan sodródott a motorja a kanyarokban. Aztán a délelőtti bemelegítő edzést még sikeresen teljesítette Ricsko, majd olyan technikai problémák adódtak, melyeket a csapat a második verseny kezdetéig már nem tudott orvosolni, így elúszott az újabb rajthoz állás esélye.

Ricsi a stábbalRicsi legközelebb október 6-án Franciaországban áll rajthoz az EJC sorozat következő megmérettetésén, ahová ismételten úgy érkezik, hogy szeretné dobogós helyezéseinek számát gyarapítani és a legfényesebbre cserélni. ? Nagy élmény és óriási lehetőség volt számomra ez a teszt, ami sok korábbi kérdésre választ adott, például arra, hogy elférek-e kényelmesen a motoron. Nemcsak a motor volt számomra ismeretlen, hanem a pálya is, de sikerült gyorsan alkalmazkodnom, így szombaton már magabiztosan húztam a gázt. Hálásan köszönöm a lehetőséget Talmácsi Gábornak és a szponzoroknak, valamint a csapatnak is köszönöm a meghívást. Olaszországból hazatérve folytatom a felkészülést és már csakis a rám váró következő feladatra koncentrálok ? mondta Bódis Richárd.

Ricsi teljesítményével elégedett vagyok, hiszen az egész hétvége folyamán fegyelmezetten és jól dolgozott és a lehetőségekből a maximumot nyújtotta. Fontosnak tartom, hogy egy versenyző amennyire csak lehet, legyen univerzális, éppen ezért nagyon örülök, hogy alkalma nyílt kipróbálni egy Moto3-as versenymotort is. Két hét múlva Franciaországban újra bizonyíthat ? reménykedett Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ricsire nehéz verseny vár | ZETApress

Szóljon hozzá!