ZETApress

hírportál

Savickas Rákosmentén

Ákos és ZydrunasSzenzáció: Savickas, a világ legerősebb embere Budapestre jön! ? tudtuk meg Dobor Dezsőtől. Pénteken kezdődik a Világ legerősebb embere világbajnoki döntő a dél-kínai, Hainan-szigeti Sanyaban, ahol az előre jelzett 40 fokos meleg helyett csupán 30 fok fogadta a versenyzőket.

A magyar színeket második alkalommal képviseli a tatabányai Nagy Ákos. ? A talán legerősebb csoportba kerültem, benne az Arnold Classic tavalyi győztesével, az amerikai Mike Jenkins-szel és az orosz Mikhail Koklijevvel, aki pedig az idein lett bronzérmes. Ennek a csoportnak a tagja még a brit Eddie Hall és az ausztrál Warrich Brant. Itt szerepelt volna az újdonsült kamionhúzó világbajnok, a szabadkai Katona Ervin is, de ő térdsérülése miatt lemondani kényszerült az idei világbajnokságot, s úgy döntött, hogy inkább az őszi Strongman Champions League fordulókra, így a legközelebbire, a budapestire koncentrál. Tehát az idén én leszek az egyetlen magyar a világ legerősebb emberei között. A csoportból az első kettő jut tovább a nagy-döntőbe, melyet augusztus 22-én, csütörtökön kezdenek ? mondta.

Nagy Ákos egy szenzációs hírrel folytatta: ? A hónap utolsó szombatján, augusztus 31-én a főváros XVII. kerületében, Rákosmentén megrendezésre kerülő Strongman Champions League versenyünk 14 fős mezőnyében az indulók között lesz az erős emberek jelenlegi királya a litván Zydrunas Savickas, aki háromszor szerezte meg a világ legerősebb embere címet, jelenleg is ő a címvédő, hatszor győzött az Arnold Classic-on és ő nyerte az idei shanghai Világ Kupa versenyt is, melynek nem mellesleg szólva 95 millió nézője volt Kínában. ? A budapesti Strongman Champions League versenyt az Eurosport közvetíti. Az esemény belépőjegy nélkül látogatható.

Szóljon hozzá!