ZETApress

hírportál

Zárónapra virradtunk

Vk-selejtező női rajtTíz magyar junior harcolta ki a vasárnapi Ek-döntőt. A szombati selejtező futamok alapján hat női és négy férfi magyar finalistája lesz a Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupának, melyet a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében rendeznek meg Tiszaújvárosban. A Nagyhét szombati MAN Napján ? az igényes kísérő programok közepette ? kezdődtek a nemzetközi versenyek selejtezői, melynek tétje nem volt más, mint bejutni a vasárnapi fináléba.

Két magyar döntős a tiszaújvárosi a világkupán. A 17. TVK Triatlon Világkupa szombati selejtező futamaiból Kovács Zsófia és Rendes Csaba is indulási jogot szerzett a vasárnapi fináléra. A tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét szombati, MAN Napjának késő délutánján a 17. TVK ITU Triatlon Világkupa selejtezőit rendezték meg, melyre nem kevesebb, mint 40 országból érkeztek sportolók.

Négy döntő, 13 magyarral a zárónapon

A 15. TVK Triatlon Nagyhét befejezését jelentő TVK Napon, vasárnap 9 órakor kezdődik a TREK Magyar Utánpótlás Gála. Az országos ranglista alapján besorolt legjobb versenyzők mellett külföldiek is indulási jogot kaptak. A serdülő korcsoportos fiúk mezőnyében két-két osztrák és izraeli, továbbá egy horvát fiatalember is ott lesz, ami minden bizonnyal megnehezíti majd a mieink dolgát. A Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupa női fináléja 13, míg a férfi döntő 14 órakor kezdődik. Ami a magyarokat illeti, hat lányért és öt fiúért szurkolhatunk.

A 17. TVK ITU Triatlon Világkupa legjobb 30 női résztvevője 15:45-kor, míg a legjobb 30 férfi 17 órakor kezdi meg a végső helyezések eldöntéséért vívott harcot. Az egész héten, a tömegsportversenyek gyűjthető tombolák sorsolása 19 órakor kezdődik a Nagy-színpadon, melyet 21 órakor a világkupa ünnepélyes eredményhirdetése követ. A zenei kínálatban a Club ?96, Pál Dénes, a T-Dance, Kállay-Saunders András és az arany-torkú Demjén Rózsi fellépése, koncertje szerepel. További részletek idekattintva láthatók.

Szóljon hozzá!