ZETApress

hírportál

Vendégsiker Újvárosban

Jabil2Kenyai és román siker a Jabil 1/3 Maratonon. Két futóverseny és további óriási sikerű koncertek után következhetnek a hétvégi 17. TVK ITU Triatlon Világkupa és a Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupa előcsatározásai.

A tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét pénteki Jabil Napjának főprogramja a Jabil 1/3 Maraton nemzetközi utcai futóverseny volt, mely a rekkenő kánikulában is fantasztikus tempót diktáló, pályacsúcsot elérő Wycliffe Kipkorir Biwot és a rendkívül taktikusan versenyző Daniela Elena Cirlan győzelmével ért véget.

A Nagyhét soros tömegsporteseménye, a 2 km-es futás remek bemelegítést jelentett sokaknak, akik a 14 km-es távot egyéniben, vagy négy tagú váltóban akarták teljesíteni. Mivel ez a rendezvény befejező állomása volt az idei Jabil 3próba sorozatnak, 3,5 km-es rövidtávot is kínált a házigazda TVK-Mali TK. A közel 40 Celsius-fokos hőmérséklet ellenére is összesen 800-nál többen álltak oda a két rajthoz.

A férfiak 14 km-es egyéni versenyében a kenyai Wycliffe Kipkorir Biwot és Julius Kiprono Lagat már az első 3,5 km-es kör végén elszakadt a Koszár Zsolt vezette üldözőktől. A második körben ez a hármas haladt együtt, de újabb 3,5 km elteltével Kipkorir ritmust váltott, lerázta magáról két vetélytársát és meggyőző fölénnyel érkezett meg elsőként a célba. Koszár Zsolt kiváló teljesítménnyel érdemelte ki a bronzérmet.

A hölgyeknél az első kilométereken még a brit Lindsay Perry diktálta az iramot, de mint nem sokkal később kiderült, a folytatásban a saját maga által választott tempó soknak bizonyult, így a végéig visszacsúszott a harmadik pozícióba. Az okosan versenyző, erejét kiválóan beosztó román Daniela Elena Cirlan megérdemelten hódította el az elsőséget. A dobogó második fokára Szabó Tünde állhatott fel. A váltók versengésében a Krumplifánk fantázia nevet viselő, triatlonosokból verbuvált, Hankó Dávid, Végvári Dávid, Hadházi Máté, Balogh Bence összeállítású négyes hódította el az első helyet.

Három sportág a MAN Napon

A 15. TVK Triatlon Nagyhét szombati, MAN Napján egyébként korán indul a program. A Turista Triatlon már 8 órakor elkezdődik a Tisza-parti városrészben, a csónakháznál. A 2-4 fős csapatokra 10 km gyalogtúra, 7 km evezés és 25 km kerékpározás vár. A lábtenisz 9 órakor veszi kezdetét az Eötvös Gimnázium tornatermében, míg a streetball 10 órakor kezdődik az Ifjúsági Parkban, ahol négy tagú, 14 év alatti fiú, 14 év feletti férfi és női csapatokat várnak. További részletek itt és emitt olvashatók.

Szóljon hozzá!