ZETApress

hírportál

Ricsi egyre tudatosabb

Talmácsi Gábor mentoráltja a jövőben még tudatosabban készülhet a rá váró idei megmérettetésekre, mivel mostantól rendelkezésére áll egy ugyanolyan Honda CBR500-as edzőmotor, mellyel a European Junior Cup sorozaton versenyzik tudatta a Spárta Motorsport.

A motor felkészítését és a tuning alkatrészek beszerelését a MAMI-s (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola) szerelők ? élükön Vargha Balázzsal és Kutrik Zsomborral ? végezték. Ricskó és a kategóriában induló másik magyar versenyző: Sebestyén Péter a Honda támogatásával egész nap köröztek a hungaroringi aszfaltcsíkon.

A rekkenő hőség ellenére Bódis élvezte a motorozást, amely a kiváló köridőkön és a lendületen látszott, és olyan beállításokat is sikerült kipróbálniuk, amiket éles körülmények között kint, a versenyhelyszíneken se lehetőségük, se idejük nincs tesztelni. Már egyetlen tesztnap után sok új és hasznos tapasztalatot szereztek. Bódis Ricsi múlt hétvégén zsinórban másodszor állt dobogóra és nem titkolt szándéka, hogy a szeptember elsején soron következő Nürnburgring-i versenyen is ott folytassa, ahol Silverstone-ban abbahagyta.

Óriási dolog, hogy egy olyan saját edzőmotorral tudok készülni, amivel az EJC sorozaton is versenyzek. A mai munka előrehaladtával egyre jobban összeállt a gép és körről-körre gyorsultam. Nagyon élveztem a motorozást, és jó lendületben vagyok. Fantasztikus érzés volt a Hungaroringen motorozni az 500-as géppel. Bár a köridők elmaradnak attól, amit egy 600-as motorral lehet teljesíteni, de nem is ez a fontos, hisz egészen mások ezeknek a tréningeknek a céljai. Köszönöm a mai lehetőséget a magyarországi Hondának, a szponzoraimnak és nem utolsó sorban mentoromnak, Talmácsi Gábornak és szerelőimnek ? mondta Bódis Richárd.

Eddig is tudatos volt Ricsi felkészülése, de az, hogy mától rendelkezésére áll ez az edzőmotor száz százalékossá tette a háttéret a felkészüléshez. Jelenleg hetedik a bajnokságban, és még négy futam van hátra. Ha így folytatja nagy esélye lehet akár a bajnoki cím megszerzésére ? mondta Talmácsi Gábor.

Szóljon hozzá!