ZETApress

hírportál

Ezeregyen nyúlcipőben

Nagyhet-futas1Ezeregy Újvárosban, de ezúttal nem éjszaka és nem mese, hanem éppen ennyi ? óvodástól a nyugdíjasig minden korosztályt felvonultató ? sportember vállalta, hogy fut egy kört hétfőn, a tiszaújvárosi 15. TVK Triatlon Nagyhét második sportos napján. A Nagyhét INNO-COMP Kft. Napjának nyitányát a Plusz 1 Oktáv zenekar koncertje jelentette a KreAktív színpadon.

A speciális bemelegítés után jöhetett a sorsjegyek gyűjtésére alkalmas második tömegsport esemény, a futás. A 2 km-es távot tavaly 933-an hagyták maguk mögött, így idén ?kínálta magát? az újabb cél, elérni az ezres csúcsot. Nos a szigorún vett startidőig nem sorakoztak fel pont ennyien a Hotel Phőnix előtti rajtvonalnál, de Péter Attilának, a ?triatlon magyar hangjának? hathatós biztatására csak pár percre volt szükség, ahhoz amíg betelt a létszám, sőt eggyel túl is haladta azt!

A startjelet Nagy Alpár, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) Technikai Bizottságának tagja adta meg. Az első sorból a rendező TVK-Mali Triatlon Klub utánpótlás sorának sportolói nagy vehemenciával lódultak neki, de ott volt a mezőnyben szinte minden klubtársuk is. Tavaly után idén is ? szintén Torma Péter ügyvezető igazgató vezérletével ? szép számmal képviseltette magát a nap névadó cége, az INNO-COMP. Dr. Márkus Gábor, a TVK-Mali TK örökös, tiszteletbeli elnöke, a Nagyhét szervező bizottságának társelnöke ezúttal is példát mutatott kivételes sportszeretetéből, ő is lefutotta ezt a ?karikát?.

A tiszaújvárosi tömegsportesemények erejét jelzi, hogy ilyenkor bizony olyanok is kimennek a pályára, akik a szürke hétköznapokon kevesebbet sportolnak. Teszik mindezt az együttmozgás öröméért, a remek hangulatért, és persze annak reményében, hogy a vasárnap esti sorsoláson Fortuna kegyeibe fogadja őket. A közös sportolás után jöhetett a közös szórakozás, melyre előbb az Alexa Country Band szolgáltatta az aláfestést. A Dísztér nagyszínpadán Tóth Gabi és a Supernova szórakoztatta a megszokottan több ezres publikumot.

Érkeznek a világsztárok

Nagyon jó hír a házigazdák és a sportszerető közönség számára, hogy az ausztrál küldöttség edzőjeként ellátogat az idei versenyekre az egykori világsztár, Craig Walton is. A most 38 esztendős derék ?Auszi? volt 1997-ben az első győztese a tiszaújvárosi világkupának, melyet öt év elteltével meg tudott ismételni. Már javában érkeznek a 15. TVK Triatlon Nagyhét utolsó két napjának, a 17. TVK ITU Triatlon Világkupának és a Fornetti ETU Triatlon Junior Európa-kupa résztvevői Tiszaújvárosba. Vasárnap estére egy közel húsz tagú dél-afrikai csoport foglalta el szállását, míg a mai napon a 2010-ben, óriási hajrában diadalmaskodó ukrán Yuliya Yelistratova is befutott, csakúgy, mint a brit junior válogatottat magába foglaló népes szigetországi csapat.

Forgalomkorlátozások

Nagyhet-futas2A 15. TVK Triatlon Nagyhét ideje alatt az idén is számítani kell időszakos útlezárásokra és parkolási korlátozásokra, amelyhez ezúton is kérjük szíves megértésüket és támogatásukat. Az elmúlt évekhez képest csökkentettük az érintett útszakaszok hosszát és a városrészek számát. Kedden és szerdán 18 órától, pénteken 17 órától rendezik meg a tömegsport programokat, melyek ideje alatt nem kell parkolási tilalomra számítani. Mindössze tíz-tizenöt perces, szakaszos útlezárások lassíthatják a forgalmat, a résztvevők biztonságos elhaladása érdekében.

A hétvégi versenyközpont építése miatt a Bethlen Gábor út zsákutcává alakul a Bartók Béla út és a piac bejárata közötti szakaszon előreláthatólag az alábbi időpontokban: augusztus 6-án, kedden 9 és 11 óra között 15 percre, augusztus 7-én, szerdán 7 és 16 óra között és augusztus 8-án, csütörtökön 7 és 12 óra között, valamint az elbontásnál augusztus 12-én, hétfőn 7 és 16 óra között. Lehetőségekhez képest a korlátozások rövidülhetnek az áthaladást illetően. Ezen időszakokon túl a Bethlen Gábor úton 3,8 méteres magasságkorlátozás lép életbe augusztus 7-e, szerda 16 óra és augusztus 12-e, hétfő 7 óra között.

A keddi ?menü?

A Nagyhét keddi, MB Barter & Trading SA. Napján a kerékpározásé lesz a főszerep. A megszokott időben, 18 órakor indul a 4 km-es tekerés, a vasárnapi világkupa pályájának egy részén. A zenés ráhangolást a Sajó Jazz Band biztosítja majd a KreAktívon. A nagyszínpadon először a Fool Moon Acapella Vocalband szórakoztatja a hallgatóságot, őket a Pink Floyd-show-t prezentáló Keep Floyding követi. További részletek idekattintva láthatók.

Szóljon hozzá!