ZETApress

hírportál

Ricskó feljött Imolában

Bódis Ricsi 1A hétvégén Imolában folytatódik a Superbike VB betétfutama, melyen Talmácsi Gábor mentoráltja, Bódis Ricskó is érdekelt. A fiatal magyar motoros a hét hetes szünet alatt rengeteget motorozott ? tudatta a Spárta Motorsport.

Tréningképpen elindult a Magyar Bajnokság hungaroringi versenyén is, ahol az első futamon a második helyen végzett, majd a másodikat megnyerte, így nagyon motiváltan indult útnak. Szerelőjével, Vargha Balázzsal szerdán érkeztek meg Imolába és első dolguk volt, hogy gyalogosan végigmentek a pályán, hiszen Ricsinek az összes pálya ismeretlen az idei szezonban, így mindegyiket meg kell még tanulnia. A csütörtöki nap is leginkább a pálya memorizálásával telt. Pénteken 16:30 órakor kezdődött az EJC 45 perces szabadedzése, melyet Ricskó egy box-kiállással teljesített és a 2. leggyorsabb eredményt érte el.

Nagyon sok lehetőséget kaptam Talmácsi Gábortól és édesapjától, hogy a két verseny közötti időszakban motorozzak, tréningezzek és a megszerzett újabb tapasztalatokat igyekszem minél hatékonyabban kamatoztatni. Az első edzésen elért eredménnyel elégedett vagyok és szeretném így folytatni holnap is az időmérőn! ? mondta tegnap Bódis Richárd.

Kellemes, motoros időben folytatódott az Olasz Nagydíj második edzésnapja. A pénteki szabadedzést követően, ma már minden versenyző több tapasztalattal gurult ki a pályára, köztük Bódis Ricskó is, aki tegnap remekül motorozott és a második legjobb időt érte el. A mai 30 perces időmérőn is végig jó lendületben volt, és tegnapi legjobb idejéhez képest 2 tizedet sikerült javítania és ezzel az idővel a 7. helyre kvalifikálta magát a holnapi versenyre.

Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy sikerült egy jó rajtpozíciót szereznem, ami holnap a 3. sort jelenti majd számomra. Az időmérő elején, a 3. körben szembesültem egy apróbb technikai hibával, de úgy döntöttem, hogy nem állok ki, mert egy gyors bolyban voltam, és végül is tudtam velük menni. Holnap egy izgalmas versenyre számítok és célom hogy a pódiumon állhassak! ? fogadkozott Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ricskó dobogós Imolában | ZETApress

Szóljon hozzá!