ZETApress

hírportál

Kaotikus verseny Monzában

TMA_0882_cMár korán reggel óriási volt a nyüzsgés a paddockban, hatalmas érdeklődéssel várták a nézők, hogy kezdetét vegyék a bemelegítő edzések. Talmáék a szombati, órákon át tartó meeting alapján állítottak a motoron, ami az időeredményt elnézve jó döntésnek bizonyult. A magyar motoros hat tizeddel megjavította kvalifikációs idejét ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Az idő múlásával a lelátók még inkább megteltek. Már a versenyekre készült mindenki. Látványból és izgalomból nem volt hiány. A Supersport versenye 13:30 órakor startolt. Először, és ami ez után következett, azt senki sem akarta elhinni. Az első rajt után további kétszer álltak rajthoz a versenyzők, mivel hatalmas bukások jellemezték a start utáni időszakokat és volt, hogy egy kigyullad versenymotor miatt kezdtek piros zászlót lengetni a versenybírók.

A harmadik rajtnál már 10 körösre redukálták a verseny távját, de egy újabb tömegkarambol miatt azt is leintették az első körben és a Superbike második versenye utánra halasztották a Supersport kategória futamát. 16:30 órakor nyitott a boxutca és immár negyedszerre készültek a rajthoz a csapatok. A sok újraindítás miatt az ideális keverékből nem maradt új szettjük Talmácsiéknak, így kockáztattak. Nem a keveset használt, majd visszahűlt gumikkal szerelték fel Hondáját, hanem teljesen új, de kemény keverékűvel.

Gábor a 16 helyről indult a 10 körös versenyen. Jól rajtolt, de a 2. körben a sikán bejáratánál nem volt tapadása a hátsó guminak és kiment a pályáról. Többen is elmentek mellette, csak a 25. helyre tudott visszajönni. Minden tőle telhetőt megtett és sikerült ugyan befejeznie a versenyt, ami ilyen előzményekkel már önmagában félsikernek számít, de pontot nem tudott szerezni. A versenyt Sam Lowes nyerte, Florian Marino és Lorenzo Zanetti előtt.

A 4. rajt után a 16 pozícióban voltam, amikor a 2. körben a sikán előtt nem sikerült bevennem a kanyart és át kellett hajtanom egy lassítón a biztonsági zónában, így visszacsúsztam a 25. helyre. A negyedik versenyre a megmaradt kemény, de új gumikat tettük fel, ami sajnos nem jött be, és emiatt végig kriminális volt a tapadás. Mindent beleadtam és végül a 18. helyre értem fel ? mondta Talmácsi Gábor.

Bódis Ricskó elszenvedte első bukását

Jelentős csúszással kezdődött az European Junior Cup sorozat monzai versenye lévén, hogy a Supersport kategória futamát háromszor intették le és rendeltek el számukra új rajtot. Mindez teljesen felborította a szokásos menetrendet. A paddockban érezhető volt a feszültség, a fiatal versenyzők adrenalin szintje is az egekben volt, míg arra vártak, hogy végre ők is motorra üljenek. Bódis Ricsi a 19. helyről indult. Igyekezett elkerülni, hogy a verseny első köreiben lévő helyezkedésnek esés legyen a vége, de az első sikánban egy kirepülő motor kiütötte alóla a Hondát. Hiába fogadta meg, hogy mindent belead, nem úszta meg a dolgot és végül elszenvedte idei első bukását ? tudatta a Spárta Motorsport.

Nagyon szomorú vagyok. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az ember önhibáján kívül kerül olyan helyzetben, mint most én. Rögtön a rajt után hibázott az egyik olasz versenyző, elindítva ezzel egy láncreakciót és magával rántott még másik két pilótát. A spanyol versenyző motorja végül kiütött engem is, hiába próbáltam elkerülni az ütközést. Most jön egy hosszabb szünet számunkra, ami alatt formában tartom majd magamat és készülök az imolai versenyre ? kesergett Bódis Richárd.

Szóljon hozzá!