ZETApress

hírportál

Sikereink a Karate Eb-n

Hat bronzmeccs ? körvonalazódik minden idők legjobb Eb-szereplése. Akár hat érmet is nyerhet Magyarország a Káposztásmegyeri Jégpalotában vasárnapig tartó 48. Felnőtt Karate Európa-bajnokságon, miután pénteken a női csapatok küzdelmei során a magyar válogatott is kivívta a bronzmérkőzés jogát ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Csütörtökön öt egyéni indulónk ? S. Kovács Ádám, Virág András, Tóth Beatrix, Metzger Szandra és Bartha Nikola ? harcolta ki a bronzmeccs lehetőségét. A Metzger Szandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina (tartalék: Juhász Nikolett) összeállítású magyar együttes a stadionban fantasztikus hangulatot teremtő hazai közönségtől hajtva nagy szívvel és taktikus versenyzéssel legyőzte Montenegrót, majd Szlovákiát, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes horvátokat azonban csak megszorítani tudta. Déli szomszédaink szerencsére a későbbiekben is igazolták a papírformát, fináléba jutásukkal pedig megteremtették a magyar lányok számára a javítás lehetőségét. Lassingleitnerék meg is ragadták a második esélyt, és a norvégok 2-0-ás legyőzésével kvalifikálták magukat a kategória szombati bronzcsatájára, amelyet a németek ellen vívnak majd 17 óra 10 perctől.

Nagy lehetőségeket rejt magában férfi csapatunk, ez a gárda pénteki szerepléséből is kiviláglott. A rendkívül fiatal, mindössze húszéves átlagéletkorú együttes ? Kőhegyi Zoltán, Tadissi Martial, Szegedi Döme, Grozdanov Philip, Peller Ádám, Molnár Dávid és Höning Alexander ? Oroszország legyőzésével bravúrt hajtott végre, a címvédő németek azonban már nagy falatnak bizonyultak. Férfi csapat formagyakorlat magyar indulói még inkább a jövő reménységei. Nagy Botond, Pákay Péter és Mihály Péter valamennyien még csak középiskolások, így egyelőre nem is lehettek vérmes esélyeik a francia válogatott ellen. Majd talán néhány év múlva…

Az Európa-bajnokság egyébként nemcsak az indulói létszám tekintetében hozott rekordot, hanem a szervezést is mindenki egyöntetűen átlagon felülinek minősíti. A legkiemelkedőbb talán a szervezetten piros, fehér és zöld pólókba öltöztetett magyar szurkolótábor által teremtett elképesztő hangulat, amely alighanem közrejátszott abban, hogy a magyar válogatott közel kerüljön története legjobb Eb-szerepléséhez. Az Európai Karate Szövetség elnöke szerdán látogatást tett az EMMI Sportállamtitkárságán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bronz-szombat a Jégpalotában | ZETApress

Szóljon hozzá!