ZETApress

hírportál

Karate Eb az olimpiáért

KarateCsütörtöktől vasárnapig a Káposztásmegyeri Jégpalota ad otthont a 48. Felnőtt Karate Európa bajnokságnak. A Stefánia Palotában ma délután tartott sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy rekordszámú nevezés érkezett a viadalra. 45 országból több mint 700 versenyző jelezte indulási szándékát, ez 15 százalékos növekedést jelent az elmúlt évek átlagához képest.

Hazánkat 22 karatés képviseli, köztük a sportág kimagaslóan legeredményesebb versenyzője, S. Kovács Ádám. A szakvezetés reméli, hogy két-három magyar éremért küzdhet majd a szombaton és vasárnap rendezendő helyosztókon. Az egyéni versenyek mellett a nemzeti válogatottak is összemérik erejüket ? tudtuk meg Takács Gábortól.

Természetesen nagyon fontos a mieink jó szereplése. Azonban ezen felül az ad különös jelentőséget a kontinens vetélkedőnek, hogy ez lesz a sportág utolsó világversenye a májusi szentpétervári NOB Végrehajtó Bizottsági ülése előtt. A testület ekkor tesz javaslatot arra, hogy nyolc versenyben lévő sportág közül melyik kettő kerüljön fel a 2020-as Játékok műsorára. A kandidálók között van a karate és a számunkra szintén fontos birkózás is. Úgy gondolom, hogy a karate azzal, hogy mintegy százmillióan űzik a világon és igen látványos, méltán követel magának helyet az olimpián ? vélekedett Mészáros János, a szövetség elnöke az Eb-ről. A magyar szövetség azzal is hozzá kíván járulni a kedvező döntéshez, hogy holnap délután 3 és 4 óra között flashmobot rendez a Hősök terén. Az Eb résztvevőkön kívül több száz hazai kisebb és nagyobb karatés egy hatalmas K betűt és az olimpiai ötkarikát formázza majd meg.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Elnöki látogatás a sportállamtitkárnál | ZETApress

Szóljon hozzá!