ZETApress

hírportál

Talma versenyhelyzetben

Talma 1Miután tegnap délután Talmácsi Gábor megkapta az orvosoktól az engedélyt, hogy rajthoz állhat a hétvégén, csapatával megkezdte a felkészülést, hogy vasárnap a lehető legideálisabb beállításokkal ? és megújult dizájnnal ? vághasson neki a második vb-futamnak. Elkészültek ugyanis az idei évre tervezett új arculati elemek ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Új formát és új színvilágot kapott Talmácsi logója és rajtszáma, teljesen új grafikát kapott a sisakja és bőrruhájának kinézete is változott. A Supersport kategória első szabadedzése délelőtt 10 órakor vette kezdetét. Talma jól kezdett és folyamatosan gyorsult, majd végül a 8. helyen zárta a tréninget, csupán 0,922 mp-cel lemaradva az első helyen végző Kenan Sofuoglu mögött. A délutáni időmérőn a beállítások finomítása tovább folyt és leginkább a futómű setupokra koncentráltak a Prorace Team boxában. Aztán az első kiállás után a 9. körében járt a magyar versenyző, amikor elment a motorjának az eleje és Gábor elcsúszott. Szerencsére sem neki, sem Hondájának nem lett különösebb baja, így még a kvalifikáció vége előtt sikerült visszatérnie a pályára. Sőt az addig elért legjobbját is sikerült megjavítania, de már nem maradt ideje tovább gyorsulni, így a 12. helyen zárta az első időmérőt. Az ideiglenes pole pozíciót Sam Lowes szerezte meg.

Talma 2Nem panaszkodom, örülök, hogy megkaptam az engedélyt, hogy versenyezhetek a hétvégén. Van még munka bőven és nem voltunk túl szerencsések sem ma. Az időmérő felén voltunk túl, amikor a pálya negyedik szektorában elment a motorom eleje, így elcsúsztam, ez pedig megtörte kicsit az edzés ritmusát. A csapatom villámgyorsan rendbe hozta a gépet és 5 perccel a vége előtt vissza tudtam menni a pályára, ahol akkora már óriási volt a forgalom. Próbáltam javítani az időmön és éreztem, hogy bennem is és a motoromban is több van még, de sajnos a legutolsó körömben is feltartottak, így nem sikerült tovább gyorsulni ? mondta Talmácsi Gábor.

Bódis Ricsi jól kezdett

Talmácsi Gábor mentoráltja, Bódis Ricsi nagy lehetőség előtt áll, hiszen idén részt vesz a Superbike VB betétfutamának számító European Junior Cup sorozaton. A bajnokságban 14 és 19 év közötti tehetségek mérik össze tudásukat a világ minden tájáról ? tudtuk meg a Spárta Motorsporttól. A Honda Racing által támogatott bajnokságban minden versenyző azonos technikai feltételekkel rendelkező Honda CBR500R motorral indul, melyek versenyzőkre történő testreszabása megkezdődött az április 7-8-9-i Alcarras-i felkészítő táborban.

A motor beállításában Vargha Balázs, a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola (MAMI) versenyszerelője segíti Ricskót, akivel az első pillanattól kezdve jól megértik egymást. A mai 45 perces szabadedzésen is kihasználtak minden percet a fejlődés érdekében és meg is lett a munka eredménye, hiszen Ricsi elsőre a 10. helyen zárt a 35 induló közül. Holnap délután még sor kerül egy 30 perces időmérőre, ahol eldől a rajtsorrend. A fiatalok idei első versenye vasárnap 16:35 órakor startol és 8 körös lesz, azaz 47,752 km-t kell teljesíteniük a versenyzőknek.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és indulhatok ebben a sorozatban. Ez lesz számomra az első olyan nemzetközi bajnokság, ahol teljes szezont teljesíthetek. A szabadedzés elején sokáig egyedül mentem és nem találtam a ritmust. Majd állítottunk a motoron és egy kisebb bolyba tértem vissza, ahol egymást húztuk és végig nagyon jó lendületben tudtam motorozni. Nagyon tetszik a pálya. Gyors és technikás és nagyon könnyen lehet rajta hibázni, így minden méterén koncentrálni kell. Folyamatosan nagyon sok hasznos tanácsot kaptok Talmácsi Gábortól, melyeket próbálok észben tartani és kamatoztatni a pályán. Balázzsal is remekül tudunk együtt dolgozni. Ő is sokat segít, gyorsan és precízen szerel, maximálisan megbízok benne. A mai tapasztalatokat kielemezve tudjuk, hogy hol lehet és kell még javítani, hogy még gyorsabb lehessek. Holnap igyekszünk még egyet előrelépni ? fogadkozott Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma kemény versenyt vár | ZETApress

Szóljon hozzá!