ZETApress

hírportál

Megújuló diákfoci

telekom_foci1A hazai labdarúgás-utánpótlás, az amatőr és ifjúsági labdarúgás népszerűsítése érdekében idén először a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Telekom közösen rendezi meg a több évtizedes hagyománnyal rendelkező Diákolimpia labdarúgóversenyeit ? tudtuk meg a délelőtti, ferencvárosi sajtótájékoztatón.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia elnevezésű, több ezer játékost megmozgató eseménysorozat április 20-a és június 17-e között több korcsoportban, az alap- és középfokú oktatási intézmények lány és fiú tanulói számára, felmenő versenyrendszerben kerül megrendezésre. A megyei és országos döntők helyszínein nemcsak a pályára lépő iskolásokat, hanem az őket kísérő tanárokat, családtagokat és a csapatokért szurkoló közönséget is színes programok valamint ismert hazai sztárok, többek között Harsányi Levente, Ganxsta Zoli és Nacsa Olivér, továbbá Szász Kitti freestyle világbajnok várják.

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia bejelentésére a Lónyai utcai Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban került sor, ahol többek között Dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint az iskola 2012. évi labdarúgó Diákolimpia 5-6. korcsoportban győztes lány csapata is részt vett. A lányok szombaton indulnak Franciaországba, a Középiskolai Labdarúgó Világbajnokságra, de sem esélyeikről, sem ellenfeleikről nem akartak beszélni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2TzrHmR9RRM[/youtube]

A Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőire 20 helyszínen, az ország 19 megyéjében valamint Budapesten, tervek szerint 760 focicsapat 8500 résztvevőjével kerül sor. A szervezők a kijelölt megyei és fővárosi sportközpontokban sport mellett ingyenes családi programokkal, ügyességi versenyekkel és értékes nyereményekkel várják a sportolókat, a családokat és minden szurkolni vágyót. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) célja a tanuló ifjúság egészséges életmódra nevelésének elősegítése, a rendszeres testedzés, sportolás megkedveltetése, a rendszeresen sportoló tanulók számának növelése, a versenysport utánpótlás bázisának szélesítése, valamint a tagok hazai és nemzetközi képviselete, érdekvédelme. ? A diáksport-mozgalom megújításában a Magyar Telekom támogatása rendkívül fontos tényező. Számunkra Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójának labdarúgás iránti elkötelezettsége a szövetség sokéves tapasztalata mellett kellő biztosíték az eseménysorozat sikerére ? mondta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

TelekomLabdarugoDiakolimpia03A Magyar Telekom évtizedek óta kiemelt támogatója a hazai sportéletnek, és elkötelezett amellett, hogy olyan közösségi élményeket és eseményeket hozzon létre, amelyek fontosak a magyar közönség számára. Célja, hogy több millió ügyfele minőségi és kiemelkedő sport-, valamint zenei élmények részesei lehessen akár élőben, akár szolgáltatásain keresztül. ? A Telekom számára a hazai futball és annak minőségi népszerűsítése melletti elkötelezettség legújabb fejezete a Telekom Labdarúgó Diákolimpia névadó szponzorációja. Célunk mindezzel, hogy a Magyar Diáksport Szövetséggel karöltve támogassuk a hazai diáklabdarúgást, felhívva a figyelmet a sport és a jövő generációk egészségre nevelésének fontosságára, és hozzájáruljunk a labdarúgási lehetőségeinek fejlesztéseihez, az új tehetségek kineveléséhez a hazai labdarúgás számára. Győzzön a jobbik! ? mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, melyhez az államtitkár csak annyit tett hozzá, hogy Attila ezt nem a Jobbikra értette!

1 hozzászólás

  1. A 2012-2013-as tanévi Telekom Labdarúgó Diákolimpia megyei döntőinek záró, budapesti döntőjére kerül sor május 12-én, vasárnap 9 óra 30-tól a népligeti FTC Sporttelepen, a Vajda Péter utcában. A családi napon ingyenes programok, ügyességi versenyek, értékes nyereményjátékok várnak minden érdeklődőt. Az eseményen többek közt részt vesz: Kiss Norbert, az EMMI sportért és ifjúságért felelős helyettes államtitkára, Csomós Miklós, Budapest főpolgármester-helyettese, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Fehér Zoltán, a Magyar Telekom Közép-Magyarország régióvezetője, Harsányi Levente műsorvezető, Szász Kitti foci freestyle világbajnok. Szurkoljunk együtt az ifjú focistáknak és iskoláiknak!