ZETApress

hírportál

Talma indul Aragonban

fotó 5Talmácsi Gábor még múlt hét közepén elutazott Spanyolországba, ahol először április 4-én, csütörtökön Aragonban, majd 7-8-9-én, vasárnaptól keddig az Alcarras-i pályán tesztelt és összesen 175 kört teljesített ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

A négy napos extra motorozás nemcsak a motor beállításának finomításáról szólt, hanem elsődlegesen az volt a célja, hogy az Ausztráliában elszenvedett súlyos sérülései után kipróbálja magát Gábor. Köszönhetően a profi orvoscsapatnak, és a végig irányított rehabilitációnak Talmácsi sérülései kellő ütemben gyógyulnak és világbajnok motorosunk is mindent megtett és megtesz, hogy újra 100%-os formában legyen.

Az alcarrasi tréningek során elsősorban a motorblokkot, a futómű geometriát, az elektronikát és a motorbalanszot próbálgatták. Vasárnap a beállítások tesztelése mellett Talmácsi teljesített egy 30 körös versenyszimulációt is, mely során végig tartotta a tempót és az egyes körök közötti köridőkben a legnagyobb eltérés mindössze 2 tized volt. A privát teszt mellett Talmácsi mindenben segítségére volt mentoráltjának, Bódis Ricsinek, aki remekül vette az akadályokat az European Junior Cup alcarrasi felkészítő táborában. A fiatal tehetség számára szintén a hétvégén Aragonban indul a bajnokság.

Az első és legfontosabb, hogy ma délután a kontrollvizsgálaton Dr. Mattioli Ruggerótól és Dr. Clemente Millan Ginertől megkaptam az engedélyt, hogy a hétvégén rajthoz állhassak Aragonban. Kemény időszakon vagyok túl, de az a lényeg, hogy minden jól alakul és én is egyre jobb formában vagyok. Az állkapcsom egészen jól bírta a terhelést, a bal bokám még nem 100%-os, kevésbé tolerálta a váltások miatti igénybevételt, de remélem az is mielőbb rendbe jön. Az Alcarras-i 3 napos teszt után nagyon kimerültem, azonban az elvégzett munka mindent szempontból nagyon hasznos és eredményes volt. Ez a négy nap motorozás nagyon jól jött és köszönöm a csapatomnak ezt a lehetőséget. Holnap folytatjuk a munkát, de már élesben és örülök, hogy nem kényszerülök több futamot kihagyni ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma versenyhelyzetben | ZETApress

Szóljon hozzá!