ZETApress

hírportál

Vendégsiker Újpesten és a Népstadionban

Szombat este megkezdtük a 2008-as Labdarúgó Európa Bajnokság selejtező sorozatát. Első ellenfelünk 13 ezer néző előtt Norvégia válogatottja volt az újpesti Szusza Ferenc stadionban. Utoljára 1972-ben jutottunk ki az Eb-re, így most nagyon készültünk. Sajnos az akarat kevés volt az üdvösséghez.

A norvégok már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, s még kétszer találtak az első félidőben Király hálójába. A második félidőben már 4:0-ra vezettek, s csak lefújás előtt egy perccel rúgta be Gera 11-esből becsületgólunkat. A hazai 1:4 után most sincs sok esélyünk a továbbjutásra.

A Népstadion zöld füvének alkalmatlansága miatt szorult ki a válogatott szombaton a Megyeri útra, ám a gyepszőnyeg vasárnap délutánra furcsamód megjavult. Itt fogadta a Vecsés az NB II-es bajnoki ellenfelét, a Ferencváros csapatát. Nyolcezer néző várta Tököli Attila visszatérését, de mivel az orvosija nem készült el, csak a kispadról szemlélhette társait.

A rendőrök nem túlzottan készültek az összecsapásra. Igaz, már szombat délután, a térfigyelő rendszer avatásakor kordont vontak a Stefánia úton a járda és az úttest közé, de ezt a szombat esti Stadion kertbeli Sláger Rádió party és a vasárnap délelőtti NIKE futóverseny miatt tették. Vasárnap délutánra, a mérkőzés kezdetére már el is tűntek a Police szalagok, s a 75-ös trolibusz is újra járt a teljes vonalon.

A zöld-fehérek már a forduláskor 2:0-ra vezettek, s a mérkőzést végül 3:0-ra megnyerték. Négy mérkőzés után így pontveszteség nélkül állnak az élen. Többen fogadnak, hogy a bajnokságot száz százalékos teljesítménnyel nyerik. Ez eddig még semelyik NB I-ből kiesett fővárosi csapatnak ? az MTK-nak, Vasasnak és Honvédnak ? sem sikerült.

Kisteleki István MLSZ elnök sorsa most a ferencvárosi játékosok kezében van. Csapatuk tartozik nekik a fizetéssel, s ők ezért a polgári bírósághoz fordultak jogorvoslatért. A baj ekkor kezdődött, mert a FIFA és az UEFA nem fogadja el a civil bíróságok bevonását a labdarúgók ügyeibe. Ha a játékosok keddig nem vonják vissza a keresetet, az MLSZ tagságát felfüggeszthetik a nemzetközi szervezetekben, s a ?12-es Eb rendezési jogát sem nyerhetjük el a horvátokkal egyetemben.

Kisteleki most azt szeretné elérni, hogy a játékosok házon belül rendezzék a dolgot. Azt felejti el mindössze, hogy ezeket a sportolókat csapatukkal együtt ő száműzte az NB II-be egy olyan ad hock testület felállításával, melynek ilyetén döntését előre várta. A focisták most bosszút állhatnának elnökükön a történtekért. Kérdés csak az, hogy milyen áron tekintenek el ettől?

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mérkőzések Boszniában és a Markóban

Szóljon hozzá!