ZETApress

hírportál

Hamilton nyert Sanghajban

Rajt-célgyőzelmet aratott a brit Hamilton a Formula?1 idei utolsó előtti futamában, míg második a brazil Massa lett. A McLaren-Mercedes versenyzője nagy lépést tett ezzel a világbajnoki cím felé, mert Ferraris vetélytársa immár hét ponttal van mögötte lemaradva. Harmadik a tavalyi világbajnok, finn Raikkönen (Ferrari), míg negyedik a tavalyelőtti éllovas Alonso (Renault) lett. A rajtot is ők várhatták az első négy rajthelyen, csak a két Ferraris cserélt helyet.

Pontot szerzett még Ázsiában Heidfeld és Kubica (BMW), valamint Glock (Toyota) és Piquet (Renault). Összetettben a 94 és 87 pontos esélyesek mögött Kubica 75, Raikkönen 69, Heidfeld 60, Alonso 53 és Kovaleinen (Mercedes) 51 ponttal áll. Csapataik is az élen állnak: a Ferrari 156, a McLaren-Mercedes 145, a BMW-Sauber 135 pontot szerzett, míg az őket követő Renault csak 72-t.

Jövőre csak 17 futam lesz, mert a Kanadai Nagydíj után a június 28-ra tervezett Francia Nagydíj is elmarad. Az előbbit a szervezők hagyták ki a versenynaptárból, az utóbbit a házigazdák nem akarják megrendezni. Érdekesség a dologban, hogy az észak-amerikai futamnak helyet adó Québec tartományban a többi kilenc kanadai angoljával ellentétben a francia a hivatalos nyelv. Lehet, hogy a franciák visszalépésükkel ?nyelvtársaikkal? akarnak szolidaritást vállalni? Jövőre egyébként csak a dél-amerikai Brazil Nagydíj lesz az Újvilágban, mert idén már az Argentin Nagydíj is elmaradt.

Szóljon hozzá!