ZETApress

hírportál

Bioüzemanyag Talmával

Magyarországon, 2007 nyarán kezdődött meg úttörő jelleggel a környezetbarát GreenPower E85 üzemanyag gyártása és forgalmazása Szabadegyházán. A gyártás beindítása mellett, a hazánkban újdonságnak számító ?zöld? termék megismertetése is sok munkát igényelt, hiszen az alternatív üzemanyagot ekkor még kevesen ismerték.

A bioüzemanyag önmagából adódó előnyeit azóta már sokan tapasztalhatták és ismerik ? mint pl. a magas oktánszám, gazdaságos üzemeltetés, alacsonyabb káros anyag kibocsátás. Már 400 kúton lehet Magyarországon tankolni ezt az alternatív üzemanyagot a magán, és több színes hálózat kútjainál. Ezzel a kúthálózattal Magyarországot csupán a környezet tudatosság etalonjaként emlegetett Svédország előzi meg. Olyan motorizált országokban pedig, mint Németországban vagy Franciaországban, az E85-ös hasonló népszerűséget ért el, mint nálunk.

Ez a magas kútszám annak is ékes bizonyítéka, hogy a magyar emberek megszerették, és tudatosan keresik a töltőállomásokon az E85-öt. A tudatos felhasználás túlmutat azon, hogy csupán a ?spórolás?játszik szerepet a felhasználás során. Az E85-tel közlekedők egyre nagyobb részének fontosak a közvetett, kimutatható motorikus előnyök, illetve az a tudat, hogy tevékenyen hozzájárul egy tisztább, élhetőbb környezet eléréséhez.

Négyszáz töltőállomás

Ebből az alkalomból május 27-én, pénteken délelőtt a GreenPower E85 Kft. minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a Soroksári Auchan Áruház parkolójában (a benzinkút közelében) egy közös ünneplésre. E85 NAP május 27-én Talmácsi Gáborral és a Bumeráng élő műsorával! Reggel 6 és 10 óra között a Neo Fm-en futó népszerű Bumeráng műsor élőben, a helyszínről fog jelentkezni a már jól ismert üveg stúdióból. A helyszínen Talmácsi Gábor segíti elsajátítani a motorozás alapismereteit egy felfújható motoros pályán.

A rendezvényen bemutatják a hamarosan induló Voga Vadászat feldíszített kamionját is, mely megtekinthető lesz a helyszínen a rendezvény ideje alatt. Emellett érdekes játékok, programok és meglepetések várják mindazokat, akik már régóta erősítik az E85-öt használók táborát, illetve azokat is, akik még csak most ismerkednek ezzel az alternatív bio-üzemanyaggal. A nap folyamán értékes nyeremények is gazdára találnak, a nap fődíja: 400 liter E85 üzemanyag.

Az ünneplés folytatódik a vidéki városokban is. A GreenPower E85 Kft. ? mint a Voga Vadászat hivatalos üzemanyag szállítója ? végigkíséri Voga Jánost az ország 10 megyeszékhelyén május 30-tól június 10-ig. Ezekben a városokban érdemes felkeresni a kijelölt E85-öt forgalmazó töltőállomásokat, mert további meglepetések várják az odalátogatókat ? tudatta a Talmácsi Média.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma Iannone motorján | ZETApress

Szóljon hozzá!