ZETApress

hírportál

Megvan a nyolcadik

A négyszer százméteres vegyesváltót is megnyerte ma reggel az amerikaiak csodaúszója, így Pelbs már a nyolcadik aranyérmét nyerte meg. Ezzel eggyel túlszárnylta Mark Spitz 1972-es müncheni hétaranyos rekordját. Mivel korábban már hat arannyal rendelkezett, mától összesen 14-et tarthat vitrinjében.

A magyarok még nem szereztek idén egyet sem, sőt tegnap egy bronz is elúszott. Tőrvívó lánycsapatunk az amerikaiaktól kapott ki a döntőbe jutásért vívott összecsapáson, majd a bronzmeccsen az olaszok is kiszúrtak velünk. Férfi kardcsapatunk ugyancsak az Egyesült Államoktól kapott ki ma a negyeddöntőben.

Vízilabdás fiaink is majdnem kikaptak az ausztráloktól. Két negyed után már öt góllal vezettünk, végül mégis örülnünk kellett a 13:12-es győzelmünknek. Már biztos továbbjutók vagyunk, de holnap a pont nélküli Kanada ellen dől el, hogy hányadik helyen. Ugyancsak továbbjutott a keddi döntőbe egyedüli diszkoszvetőnkként Fazekas Róbert, mert a másik két magyar fiú nem dobta meg a szintet a szombati selejtezőn. Ma délután viszont a kalapácsvető Pars Krisztiánnak szurkolhatunk.

Hazai sikertelenség az NB I-ben

Két döntetlen és három vendéggyőzelem született a tegnap esti 4. fordulóban. A ZTE ? Kaposvár és a Paks ? Honvéd összecsapáson egyaránt 1:1-es eredmény született. A Vasas Siófokon 1:0-ra, a Kecskemét Fehérváron 2:1-re, míg az MTK Diósgyőrben 3:2-re nyert. Ma este a REAC Győrbe, míg a Debrecen Nyíregyházára látogat.

Szóljon hozzá!