ZETApress

hírportál

Parajet-ski Dunaharasztin

A Magyar Jet-Ski Szövetség (MJSSZ) idén nyáron is megszervezi a Parajet-Ski Kupát, melynek mottója: Kerekesszékből jet-skire! ? tudtuk meg délelőtt a Szanatórium utcai Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben.

A szövetség először 2007-ben a Szabadban.hu támogatásával, s a világon egyedülálló ötlettel vezérelve szervezte meg a kerekesszékben és egyéb fogyatékkal élők versenyét. Az ideire július 15-én, pénteken kerül sor. Férfiak és nők egyaránt indulhatnak a profi versenyzőkével azonos pályán. Mentőmellény és sisak használata az edzésen és a versenyen kötelező lesz, melyet a rendezők biztosítanak. Az 1-3. helyezettek serleget és pezsgőt kapnak, míg a többieket éremmel jutalmazzák.

A maximálisan biztonságos feltételeket egy időméréses versenyen biztosítják, ahol egyedül, vagy segítséggel van mindenki a pályán. Ezen a versenyen azok is elindulhatnak, akik teljesen kezdők, és még sohasem ültek jet-skín. A helyszín a Dunaharaszti Universum Vízisportcentrum ahová az M0-s autópályáról az 51-es úton a Coca Cola Beverages telepnél, a közlekedési lámpánál balra, majd a Tesco után jobbra kanyarodva lehet eljutni.

S miért voltak a jet-skisek az OORI-ban? Mert ma délelőtt fél 10-től este 6-ig a MERI Sportnap zajlott a MEOSZ és az OORI közös rendezvényeként, melynek fővédnöke Dr. Vizkelety Tibor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatója volt. A parasportolók a tornateremben, uszodában, a folyosókon és a szabadtéren mérhették össze több sportágban is az erejüket.

A tornateremben rugby, tenisz, ülőröplabda és kosárlabda zajlott, az uszodában úszni és búvárkodni lehetett. Az aulában vívás, fitnesz, testépítés és nanbudo volt, míg a folyosókon pingpongozni, falra mászni és lőni lehetett. Az udvaron volt az íjászat, gerelyhajítás, handy, ergométeres kajak-kenu és futószékelés, s itt mutattak be egy jet-skit is.

Szóljon hozzá!