ZETApress

hírportál

Kikaptunk a jordánoktól

A tegnap délre tervezett kezdés helyett csak 1 órakor indult útjára a labda a Körcsarnokban. A jordánok és a magyarok időben a pályára léptek, de végig kellett hallgatniuk ? vagyis inkább nézniük ? az üdvözlőbeszédeket.

S miért nézték, ahelyett, hogy hallgatták volna? Mert siketek játszottak egymás ellen, így az üdvözléseket a jeltolmácsok mutogatták el a csapatoknak. A jordán követségről sokan eljöttek, míg a XIV. kerületet Rozgonyi Zoltán alpolgármester képviselte ugyanúgy, mint csütörtökön a Bethesda kórházi átadáson.

Akkor is, most is Papcsák Ferenc polgármestert vártuk, de érthető, hogy nem jött el. A korábbi elszámoltatási kormánybiztos múlt szerdán hozta nyilvánosságra, hogy életveszélyesen megfenyegették, így rendőri védelmet kért. Emiatt nem csoda, hogy kerüli a nyilvános helyeket. Tegnap az Országgyűlés is ülésezett, így neki Zugló képviselőjeként ott is helyt kellett ülnie.

A Körcsarnok sem lehetett véletlen a mérkőzés színhelyének, hiszen a XIV. kerületben több fogyatékos-ellátó intézet is működik. Nem csak a siketnémák leltek is otthonra, hanem a vakok és gyengén-látók, valamint a mozgáskorlátozottak is. Bemutatkoztak a helyi polgárőrök is, de sem nekik, sem a kivezényelt rendőröknek különösebb dolguk nem akadt.

A mérkőzés elején úgy tűnt, vendégeink lelépik a magyarokat. 8:0-lal fordultak, de szünet után mintha kicserélték volna a hazaiakat: egyik helyzetet a másik után dolgoztuk ki és 6:3-ra nyertük a 2. félidőt. Mégsem örülhetünk a részsikernek, hisz összességében 11:6-ra maradtunk alul. Több szerencsével talán szorosabb eredményt érhettünk volna el.

A nagyobb tapasztalat döntött a vendégek javára és az, hogy a mienk szinte iskolás ifi csapat volt az idősebb és rutinosabb vendégekkel szemben. Jordán kérésére a tiszta játékidőt mérték, ezért a 2×20 perc 70 percig tartott. Ez rossz döntésnek bizonyult, mert a végére mindkét csapat kifáradt. A 4 játékos 1 kapus felállás sok futásra késztette őket, annak ellenére, hogy a sűrű cserék a hokihoz hasonlóan menet közben, villámgyorsan történtek.

A meccs végi ünneplésen a barátságot szimbolizáló közös csapatkép készült a vendégek nemzeti zászlójával. Összeölelkezve vonultak az öltözőbe és indultak a siketek intézetébe, ahol vendégül látták a jordánokat. Vendégeink holnap utaznak haza, de előtte még a követségük is fogadást ad tiszteletükre.

Szóljon hozzá!