ZETApress

hírportál

Összecsapás a csendes-óceáni hadszíntéren

Idén 10. alkalommal rendezték meg az XTERRA világkupa sorozat egyik leglátványosabb és legkülönlegesebb futamát, Saipan szigetén, a II. világháborús bunkerek és háborús emlékek között. A versenyt az amerikai Shonny Vanlandingham és a brit Sam Gardner nyerte.

Az eseményt nehezítette, hogy a rajt előtt néhány órával még a szökőárral kellett küzdeni a szigeten, a rombolás nyomait helyreállítani ? tudatta a Terepsport.hu. Fotóink az XTERRA felvételei.

Gardner magabiztosan vezette végig a versenyt, kimagasló kerékpáros tudásával itt sem tudtak semmit kezdeni az ellenfelek. A japán Takahiro Ogasawara sokáig minden erejét megfeszítve tartotta az angollal a tempót, de ez oda vezetett, hogy a futásra teljesen kimerült, az első három nő is megelőzte.

XTERRA futam cunamival nehezítve

A női versenyben a svájci Renata Bucher 6 éves győzelmi sorozata ért véget, a kirobbanó formában lévő amerikai Vanlandingham nemcsak a női mezőnyt iskolázta le, hanem a férfiak között is a második legjobb időt szerezte meg! ? Nagyon jó formában érzem magamat ? nyilatkozta a győztes ?, célom az idei versenyeket a lehető legnagyobb összpontosítással befejezni, így a világbajnokságra szellemileg is maximálisan fel tudok készülni.

A szökőár hatása szerencsére minimális volt, köszönhetően a nagyon mély tengernek a sziget körül ? így csak a szokásosnál is extrémebb küzdelemben vehettek részt a versenyzők. Az úszásnál olyan áramlatokkal találkoztak, amelyek percenként más irányba vitték az úszókat, nem lehetett tudni, ki mikor mire számíthat. Baleset ennek ellenére nem történt!

2011 XTERRA Saipan eredmények

Férfiak: Sam Gardner GBR 2:53:46, Takahiro Ogasawara JPN 3:09:13, Paul Chetwynd CAN 3:37:00, Adam York JPN 3:41:13, Denilson Freitas BRA 3:43:18. Nők: Shonny Vanlandingham USA 3:01:09, Carina Wasle AUT 3:06:33, Renata Bucher SUI 3:08:10, Suzie Snyder USA 3:20:12, Mieko Carey JPN 3:30:37.

Szóljon hozzá!