ZETApress

hírportál

LTV Racing Vácott

Hegyikerékpár csapatbemutatót tartott váci székhelyén a 2007-ben alakult LTV Merida Racing szombat délután. A hegyikerékpáros gárda idei keretét a szingapúri ifi olimpikon Kéri Zsófia mellett Béla Attila, Meggyesi Gergő és Gulyás Ádám alkotja.

A csapatvezetésben az alapító Lukács Balázs mellett Víg Ákos vesz részt, a szakmai munkáért továbbra is Benkó László felel. Az LTV Merida Racing 2011-es versenynaptárában mintegy 20 esemény szerepel, első versenyük néhányuknak országúton a vasárnapi tihanyi szezonnyitó; a csapat először hegyikerékpár-viadalon, teljes létszámban az április 17-i szlovákgyarmati Magyar Kupafutamon áll rajthoz.

A megújult, fiatalokból álló csapat négy versenyzővel fogja járni a főképp magyarországi és környékbeli országok versenypályáit; az olimpiai krossz- és maratonszakág viadalait, világkupákat. A csapatnak idén, az alakuláskor az együttes gerincét adó versenyzők közül már egyik sem tagja. Benkó Barbara Németországban folytatja karrierjét, Lukács Bálint befejezte aktív kerékpáros pályafutását. A 2010-ben súlyos balesete miatt kihagyni kényszerülő ? azóta szerencsésen felépülő ? Kis Dánielt sem láthatja a közönség idén a versenypályán.

A most U23-as ? junior bajnoki ezüstérmes ? Kéri Zsófia, a Szingapúri, I. Nyári Ifjúsági Olimpia női olimpikonja a társaság egyetlen hölgy tagja. A csapatot erősíti a 2009-től LTV-s arculatban versenyező, szintén U23-as, korábban Magyar Kupa-győztes ? katonai pályára, hadmérnöknek készülő ? Béla Attila; a PCCC-ben nevelkedett, juniorként világkupa-tervekkel átigazoló, korosztályos bajnoki bronzérmes, világkupán 17. helyezett Meggyesi Gergő; illetve a másik friss igazolású, elit-korosztályú veszprémi, külföldön felnőtt 3-4. helyekkel, korábban korosztályos bajnoki címekkel bíró, 2006-ban olimpiai keretet erősítő Gulyás Ádám, aki a csapat legtapasztaltabb versenyzőjeként vág neki a szezonnak. Korábban mind a négyen korosztályos válogatottak voltak, idén Meggyesi Gergő juniorban, Béla Attila U23-ban válogatott.

A csapat vezetése is változott, Lukács Bálint távozása miatt nem csak versenyzői, de csapatvezetői fronton is hiány keletkezett; ezt a lehetőséget Víg Ákos, a csapat régi barátja veszi át. Lukács Balázs, az egyik alapító a jövőben is a gárda mellett fog tevékenykedni, azonban idén fontos szerepet kap a hatékony és szervezett munkamegosztás. Az együttes szakmai munkáját Benkó László irányítja, aki, mint mondta, a négy versenyző négy különböző kategóriában áll rajthoz, idei cél, hogy mindannyian részt vehessenek a 2011-es világbajnokságon és kontinensviadalon.

A csapat ? mint 2008-óta minden esztendőben ? Merida kerékpárokat hajt, 2010-11-es csúcsmodell Merida O.Nine Team verziókat, mellyel a spanyol José Hermida világbajnok lett 2010-ben. ? A Lukács-testvérekben mindig is láttuk a konkrét elképzelést, az általuk biztosított profi hátteret és megjelenést, melyhez idén is örömmel csatlakoztunk ? mondta Kovács Tamás, a Meridát forgalmazó BikeFun Hungary marketingvezetője.

Az LTV Merida Racing 2011-es főtámogatói a BikeFun Hungary Kft. mellett továbbra is a váci székhelyű Lukács és Tamás Volkswagen márkakereskedés, a Squeezy táplálék-kiegészítő, a Joe?s No-Flat?s defektmentesítő és a Diego Óbuda szőnyegkereskedés ? tudatta a Vasvári-sajtó.

Szóljon hozzá!