ZETApress

hírportál

Csatornacsata a havon

Istenes Bence revánsot vesz Baronits Gáboron. A fiatalok elindulnak a Snowboard Magyar Bajnokságon. Baronits Gábor, a Jóban Rosszban sorozat Kristófja és Istenes Bence, a Nekedvaló műsorvezetője komoly összecsapásra készül.

Egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg a tv2 Jóban Rosszban sorozatának sztárját és az RTL Klub napi talk-show műsorvezetőjét. A két fiatal a snowboard pályán méretteti meg magát: mindketten beneveztek a Murau-i 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokságra ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki montázsunkat is készítette.

Bence és Gábor soha nem vett még részt snowboard versenyen, noha mindketten tizenéves koruk óta gyakorolnak. Az RTL Klub műsorvezetője tizenhat évesen tanult meg snowboardozni, még Németországban, ahol egy síparadicsom kellős közepén élt. ? Amikor elkezdtem tanulni a sportot, folyamatosan fenékre ültem. Aztán mérgesen feladtam, hogy ez nekem nem megy. Majd egyszer újra megpróbálkoztam és sikerült. Attól kezdve minden napom a csúszásról szólt. Az elmúlt egy évben sajnos nem sportoltam, és fölszedtem 10 kilót, így még nem tudom, hogy fogom bírni a versenyt ? jegyezte meg Bence, aki azért nevezett be a bajnokságra, hogy revánsot vegyen Gáboron.

Mint kiderült, a két fiú közös baráti társasága révén nemrég egymás ellen focizott. ? Gábor csúnyán megalázott videó játékban és úgy döntöttem, a snowboard pályán győzöm le. Nagyon szeretek nyerni, így feltett szándékom, hogy két edzőnap után, március 14-én, hétfőn, a Snowboard óriás-műlesiklás amatőr versenyen gyorsabb leszek nála ? mondta a műsorvezető, Gábor azonban nem hagyja magát.

A színész, aki barátnőjével, Lolával készül Murauba, már elkezdte az erőnléti edzést. ? Tizennégy éves korom óta snowboardozom és hiszem, hogy nyerni tudok. Ráadásul a barátnőm is ott lesz velem, ami sokat segít. A sorozat forgatása és Lola fellépései miatt ritkán adódik alakalom, hogy közösen külföldre utazzunk. Snowboardozni pedig még soha nem mentünk együtt. A túra előtt kicsit felújítjuk a felszerelésünket, hogy ne ezen múljon a verseny kimenetele ? tette hozzá Gábor, aki a Magyar Bajnokságon nemcsak a saját sikere miatt, hanem profi snowboardos barátaiért is izgul.

Pénteken kezdődött a 19. Fundango Snowboard és Sí Magyar Bajnokság Murauban, az év legnagyobb magyar snowboard- és sí-fesztiválja, ahol a profi és amatőr sportolók öt versenyszámban mérték össze tudásukat. A sí és snowboard szezon végén több ezer fiatal, amatőr és profi rider, valamint szurkoló és bulizni vágyó indult el a Stájer hegy lábához, Murauba, a tradicionális havas bajnokságra.

A Kreischberg-i ötnapos fesztiválon az óriás műlesiklás, a szlalom mellett boardercross, két freestyle szám: a big air és a slope stlye alkotja a versenyprogramot. A kiegészítő rendezvények között pedig az ollie jam, a 2000 méter magasan zajló hó-foci és az esti partyk teszik teljessé az eseményt. A Fundango, valamint a Magyar Sí és Snowboard Szövetség versenyén a résztvevők legjobbjai komoly nyereményekkel gazdagodnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bence nyert Murauban | ZETApress

Szóljon hozzá!