ZETApress

hírportál

Több ezren futottak

Kovács Zsolt és Bakonyi Fruzsina nyerte az I. Rotary Debrecen Félmaratont. Több mint négy és fél-ezren vettek részt szombaton az I. Rotary Debrecen Félmaraton futóversenyen ? tudtuk meg Vasvári Ferenc sajtófőnöktől.

A 4RUN Félmaraton sorozat első, debreceni állomását ? a több mint 600 fős félmaratont ? Kovács Zsolt és Szekeresné Dr. Bakonyi Fruzsina nyerte. A mintegy 4000 futót számláló, 1361 méteres jótékonysági futás csapatversenyében a Debreceni Sportiskola győzött.

A Gyulai István Atlétikai Stadionból indulva több mint 600 fő teljesítette a szenzációs tavaszi időben a 21 kilométeres távot. A Rotary Club szervezésében létrejött rendezvény az 1361 méteres jótékonysági futással a rövidebb távot választó gyermekekre és felnőttekre is gondolt.

A közel négyezer induló rendkívüli lelkesedéssel lépte át a Hadházi úti rajtvonalat. A stadionban a jelenlévők a rövidtávot teljesítő kisújszállási MELOFON fúvószenekar előadását is meghallgathatták; a célban minden résztvevő érmet vehetett át. A csapatverseny nyertese a Debreceni Sportiskola lett 680 fővel, így ők vehették át a csapatverseny fődíját, az ötszázezer forintértékű defibrillátor készüléket. A dobogó második fokára a kisújszállási Összefogás az életért nevű, 560 fős csapat képviselője állhatott fel, harmadik a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium lett 413 futójával.

Tóth Csaba, a verseny főszervezője elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy valóra vált egy álom, és új színt sikerült hozni a debreceni atlétika palettájára, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ebből hagyományt teremtsen. A sportrendezvényt Krecsmár András, a magyarországi Rotary szervezet kormányzója nyitotta meg, aki az egészségmegőrzésben a prevenció fontosságát hangsúlyozta, melynek egyik fontos eleme a mozgás. Örömét fejezte ki, hogy a rendezvény kortól függetlenül ilyen jelentős létszámú futót nyert meg, akik a mozgás mellett egy magasztosabb célért veszik fel a küzdelmet. Monspart Sarolta, a verseny fővédnöke szintén rendkívüli eredménynek tartotta, hogy több ezer ember vett részt a futáson, különös tekintettel arra, hogy a verseny nem az igazi futószezonban került megrendezésre.

Felnőtt abszolút eredmények

Férfiak: 1. Kovács Zsolt (01:10:54), 2. Szekeres Attila (01:14:48), 3. Balogh Lőrinc (01:16:56). Nők: 1. Szekeresné Dr. Bakonyi Fruzsina (01:25:38), 2. Hajdú Anna (01:26:07), 3. Tóth Eszter (01:28:51). A teljes eredménylista idekattintva olvasható. A 4RUN Félmaraton sorozat következő állomása a május 7-i Borvidék Félmaraton lesz Szekszárdon, a záró eseményre a Keszthelyi Kilométerek alkalmával június 5-én kerül sor.

Új elnök a kerekeseknél

Somogyi Miklós lett a BMX-kerekesek új elnöke. Rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar BMX Szakági Szövetség, melyen tisztújításra is sor került. A jelenlévők a közelmúltban lemondott Dietrich Tamás helyére Somogyi Miklóst választották elnöknek, aki ? sikeres országúti és pályakerékpáros versenyzői karrierjének befejezése után ? 1992-óta a KSI, ma a KSI Schwinn-Csepel SE Kerékpáros Szakosztályának vezetője.

A Pekingi Olimpiai Játékokon illetve a Szingapúri Ifjúsági Olimpián a magyar kerékpárosok vezetője volt. Korábban tagja volt a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnökségének, ma jelenleg is az ernyőszervezet, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének vezető grémiumát erősíti. Somogyi Miklós megbízása a londoni olimpiai ciklus végéig szól ? tudatta a Vasvári-sajtó.

Szóljon hozzá!