ZETApress

hírportál

Bostonból Mohácsra

Holnap az ergométeres bajnoki címekért húznak az evezősök. Február utolsó vasárnapján rendezi a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) a Mohácsi Sportcsarnokban a 21. Nyílt Magyar Ergométeres Országos Bajnokságot ? tudatta a Vasvári Press.

Előzetesen 40 együttes több mint 450 egyéni sportolója nevezett, a csapatok 25 gárdát számláló versenyében várhatóan százan ülnek evezőpadra. A bajnokságon részt vesz a közelmúltban, a bostoni ergométeres világbajnokságon bronzérmet szerző Varga Tamás is. A vasárnap 10 órakor kezdődő viadalra 23 klub és 17 iskola evezősei neveztek, köztük egy vajdasági magyar együttes, a Palics.

Az ergométer egy szárazföldi evezőpad, mely informatikai segítséggel modellezi az evezést. Az ob-n teljesítendő táv 2000 méternek felel meg ? a veterán korosztályokban egy kilométer ?; a válogatottaknak és a válogatottságra pályázóknak az indulás kötelező. A gépek össze lesznek kötve, a versenyzők így teljesítik a távot. A verseny óriáskivetítőn lesz követhető, így az eredményeket illetően a sportolók minden pillanatban tájékozottak lesznek.

Az országos bajnokságon részt vesz Varga Tamás is, aki a győztes dán Stephansen Henrik mögött harmadik helyen végzett az elmúlt hétvégén Bostonban (USA) megrendezett ergométeres világbajnokságon, a C.R.A.S.H.B-n. A versenyen Tamás az amerikai Concept2 ergométereket gyártó cég meghívására vett részt. Az Ergométeres ob versenykiírása idekattintva látható.

Szóljon hozzá!