ZETApress

hírportál

Antalyában edzenek

A lényeg, hogy mindenki megtalálja magát ? vallja Kovács Katalin. Újabb fordulópontjához érkezett a felkészülés az augusztusi szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságra. Legjobb kajak-kenusaink több helyszínen is megkezdték a vizes edzéseket.

Csipes Ferenc versenyzői már Törökországban lapátolnak. A bázis Antalya. A tengerparti város az elmúlt két évben ideális helyszín volt a tavaszi felkészüléshez Csipes Ferenc csapata számára. Kovács Katalinék olyan jó körülményekre leltek Törökországban, hogy ma már nem csak ők, hanem több más csoport, például Sári Nándor férfi kajakosai is itt készülnek fel a nyári versenyekre ? tudatta az MKKSZ.

Néhány napja mi is megkezdtük a vizes edzéseket ? meséli Kovács Katalin ? bár kicsit elkeserít, hogy az idő nem olyan szépséges, mint tavaly volt. Egyelőre hideg szél fúj és esik az eső, de azért nagyon jókat evezünk. Az elmúlt pár napban 25-30 kilométer volt a napi penzum, de ehhez hozzáteszem, hogy most könnyített hetet kaptunk Csipes Ferenctől, mert az elutazás előtti három hetet mindannyian kőkeményen végigdolgoztuk.

Könnyített hét. A programban természetesen a délelőtt, délutáni edzés mellett ott szerepel a kondi is, vagyis a lányok egyáltalán nem unatkoznak, de örülnek is neki, hogy a hosszú téli hónapok után végre ismét vízen lehetnek.

Már szerepelt a programban időre menés is, de ez még nem élet-halál harc volt, csak éppen azért, hogy egy kicsit nyomassuk ? folytatja kétszeres olimpiai bajnokunk. ? Igazából most az a lényeg, hogy mindenki elkapja a fonalat, mindenki megtalálja magát. Nekem például arra is jó volt ez a néhány nap, hogy megállapítsam magamban: még mindig mennyire szeretek kajakozni.

És ez a legfontosabb Kovács Katalin számára, akinek Törökországban arra is lehetősége nyílik majd, hogy egy hajóba üljön olimpiai bajnok párjával, Janics Natasával. ? Natasa is itt edz, már lassan három hete, de egyelőre külön készülünk. Ilyenkor még nincs itt az ideje a csapathajók próbálgatásának ? magyarázza. ? Hosszú időszak áll előttünk. Mi kétszer három hetet leszünk Antalyában, Natasa úgy tudom, egyhuzamban két hónapot tölt el itt. Én örülök annak az egy hét otthonlétnek, mert az is segít abban, hogy az ember kipihent fejjel, feltöltődve tudja belevetni magát a kőkemény munkába.

Szóljon hozzá!