ZETApress

hírportál

A sportolás szuper hétvégéje!

A sport nagy ünnepét tényleg csak a csecsemők számára kellene bemutatni, Budapest lakossága az elmúlt években alaposan megismerhette a világon is egyedülállónak mondható jamboreet, a Szigeti Sportvarázst, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón, ahol a tavalyihoz hasonlóan ismét szinkronúszókat láthattunk.

A Margitszigetnél ideálisabb helyszíne nem is lehetne ennek a rendezvénynek, ahol ? ízlése, kedve szerint ? vagy hatvan sportággal köthet közeli barátságot a látogató ? állítja Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. A 220 sportági, környezetvédelmi, kulturális és életmód programot felölelő műsor betölti a sziget minden négyzetméterét a Nagyréttől a Hajós uszodáig, a MAC pályától a Palatinusig, nem megfeledkezve a Dunáról sem, ahol megállás nélkül zajlanak a vízi rendezvények. Minden program ingyenes!

Nem csak ismerkedni lehet a sportokkal, de a legtöbben természetesen versenyezni is. A labdajátékokban (foci, streetball, strandröplabda, strandkézilabda, szivacslabda, parkröplabda) érdemes jó előre benevezni, bár nagyon sok programra a helyszínen is lehet jelentkezni. A Hajós Alfréd uszodában úszás, műugrás, búvárúszás, vízilabda a kínálat, a Palatinuson hullámlovaglás, vadvízi evezés, a Dunán pedig sárkányhajó, evezés és kajak-kenu. A program sokszínűségére jellemző, hogy szerepel benne a harcművészetektől a tánc-művészetig minden. Igazi családi rendezvény lesz idén is a Szigeti Sportvarázs, ahol a ki-gyerektől a nagyszülőig mindenki találhat kedvére való szórakozást.

A sziget a családok, a fiatalok nagy találkahelye lesz, de az Egészségsziget főként a nyugdíjasokra figyel, sok aktivitásban részt vehetnek a fogyatékossággal élők is, találnak maguknak szórakozást az extrém sportok kedvelői, a kisgyermekes családok tagjai is. Találkozhatnak olimpiai bajnokokkal, utazhatnak az Álomautó kiállítás legszebb modelljeiben vagy egyszerűen csak jól érzik majd magukat a sport mámorító ölelésében. Ha már egyszer a Margitszigeten. Gyere, szórakozz, sportolj velünk Te is és légy büszke arra, hogy a sport a barátod! Bővebb információ itt olvasható.

Szóljon hozzá!