ZETApress

hírportál

Hegyvidéki kosaras gála

Összeálltak a csapatok a szombat délutáni SportMax2-beli Vlade Divac Team ? Dávid Kornél Team kosárlabda-mérkőzésre ? tudtuk meg délelőtt a Magyar Sportok Háza MOB tárgyalójában.

Egy gálamérkőzés erejéig február 19-én ismét pályára lép az 1999-es Európa-bajnokságon szereplő Magyar Válogatott! A Dávid Kornél nevével fémjelzett csapat irányítását a Mészáros Lajos ? Rezák László páros is elvállalta, a keret pedig az Eb-t megjárt legendás játékosokból áll össze.

Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Czigler László, Bencze Tamás, Pankár Tibor, Németh István és Kálmán László pályára lép, Mészáros Zalán és Halm Roland viszont sérülés miatt valószínűleg csak a kispadra ül majd le. Boros Zoltán és Orosz László a gála időpontjában sajnos külföldön lesz. Sitku Ernő bordasérülése után a szakvezetés aktivizálta a ?99-es tartalékokat, így ott lesz a csapatban Merész Tamás, Góbi Henrik és Gémes Levente is!

A Divac Team kerete ? a ?névadó? szerb NBA legenda mellett ? az elmúlt évek kiváló magyarországi légiósaiból állt össze: Braniszlav Dzunics, Sztojan Ivkovics, Dragan Alekszics, Borisz Maljkovics, Zorán Kmézics, Dragoljub Krivacsevics, Gordan Filipovics, Bojan Lapov. Egy sztárigazolás is történt: Vlade Divacnak, a Szerb Olimpiai Bizottság elnökének sikerült meggyőznie a SZOB alelnökét ? a korábbi kiváló kosaras Zsarko Paszpaljt ?, hogy jöjjön el Budapestre, így a Divac Team egy újabb világ- és Európa-bajnokkal is erősödött az utolsó pillanatban!

A magyar válogatott

Az ALL-STAR Kosárlabda Gála főmérkőzésén ? akárcsak tavaly ? a magyar válogatott a bajnokság legjobb idegenlégiósaiból összerakott csapattal mérkőzik meg. Ez az összecsapás a magyar férfi nemzeti csapat számára a 2011-es esztendő első állomása a nyári Eb pótselejtezőire való felkészülésben. Mivel tavaly az idegenlégiósok győztek, így most a visszavágásra is készülnek.

Reményeink szerint február 19-én a Csörsz utcai SportMax2-ben egy sikersorozat indul el, amelynek a végén a csapat augusztusban ? 12 év után ? ismét ott lehet az Európa-bajnokságon! ? vélte egybehangzóan Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke; Mészáros Lajos, a férfi válogatott szakmai igazgatója; Rétai Gábor, Hegyvidéki Szabadidősport Központ igazgatója; Takács Áron (Szabadtéri Sportok Egyesülete, FACE TEAM) és Ollé Milán, a SOUL TEAM csapatvezetője. Remek hír, hogy Báder Márton ismét vállalni tudja a játékot a válogatottban! A szakmai trió: Mészáros Lajos, Braniszlav Dzunics, Sabáli Balázs.

A légiós válogatott

Február 13-án (vasárnap) éjfélig lehetett szavazni a légiósok csapatának kezdőötösére az MKOSZ megújult honlapján. 7780 szavazat érkezett, így alakult ki a bombaerős kezdőcsapat. A megbízott edzőpáros olyan cserejátékosokat hívott meg a keretbe, akiknek szívós játéka a magyar válogatott felkészülését szolgálhatja. Pór Péter és Sztojan Ivkovics egyébként egy kollégájukat is besorozták a gálára: a Zalakerámia-ZTE KK vezetőedzőjét, az U-20 válogatott szövetségi edzőjét, Völgyi Pétert is meghívták maguk mellé a kispadra. Az edzői trió: Pór Péter, Sztojan Ivkovics, Völgyi Péter.

Soul Team

Sokak szerint az igazi kosárlabdát az utcán játsszák, és szinte minden gyerek aki belefog ebbe a sportba valamelyik szabadtéri pályán ismerkedik meg ezzel a csodás játékkal. A termi kosárlabda mellett már régóta önálló sportággá fejlődött az utcai játék, és ezt elismerve a nemzetközi szövetség végre hivatalos szabályokat alkotott, és hamarosan olimpiai sportággá válik a streetball.

Hogy miben más egy utcai mérkőzés egy hagyományos kosármeccstől? Mivel csak hárman vannak egy csapatban ugyanakkora pályán, sokkal szabadabban lehet játszani a kosárlabdát, több a mozgástér, pörgősebbek a támadások. Több hangsúlyt kapnak az egyéni képességek, mint a csapatjáték, így sokszor látványosabb mozdulatokat láthatnak a nézők, ugyanakkor a 3-3 elleni játék magában hordozza a klasszikus kosárlabda összes alapelemét is. A streetballosok igazán tudnak bánni a labdával, és mindent megtesznek a közönségért. Játékuk látványban és izgalomban gazdag, mozdulataik az erőt és a kitartást tükrözik.

A SÓUL OF THE GAME kosárlabda és hip-hop fesztivál őket fogja össze, az utca játékosait, a jövő nemzedékét. Rendezvényeinken minden korosztály helyet kap, célunk labdát adni minden gyermek kezébe. Minden évszakban találkozhattok velünk a SÓUL OF THE GAME utcai- és teremkosárlabda tornái, illetve a BALATON BEACH TOUR strandtornái keretében.

A szervezőink maguk is aktív játékosok, tehát tisztában vannak a fiatal kosaras közösség folyamatosan változó igényeivel. Csapatunk, a SÓUL TEAM egyetemistákból és kosárlabdát szerető fiatalokból áll. Te is tartozhatsz közéjük, ha részt veszel rendezvényeinken és képes vagy egy jó csapatban játszani. Várunk Téged Budapesten, a Balatonon és országszerte bárhol. Csak figyeld a nevet: SÓUL OF THE GAME. Február 19-én mi is ott leszünk az ALL-STAR Kosárlabda Gálán a SportMax?Hegyvidékben! ? mondták el a szervezők a délelőtti sajtótájékoztatón.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Változott a légiósok kerete | ZETApress

Szóljon hozzá!