ZETApress

hírportál

Hegyikerékpár jubileumokkal

Jubileumokkal és elnyújtott szezonnal került naptárba a 2011-es Top Maraton sorozat. Idén hetedik esztendejét kezdi a Top Maraton hegyikerékpár versenysorozat ? tudatta a Vasvári Press.

A naptárban idén is négy állomás szerepel, melyek ? szeptemberi ? végeztével összetettet is hirdetnek a szervezők. 2011 a jubileumok és fesztiválok éve lesz. Három verseny a Magyar Kupasorozat részét képezi, egy a magyar bajnokságnak ad otthont.

A 2005-ben indult Top Maraton sorozat idei első ? sorrendben 25. ? futama Tarnai Csaba főszervezésében ? új névadóval ? a Specialized Maraton Szilvásvárad. A tizedik alkalommal kiírt ? az ország leghosszabb egynapos ? maratonra egy nagyszabású, kétnapos outdoor fesztivál keretében, május 29-én kerül sor. A következő állomás a 12. Intersport Duna Maraton, mely szintén többnapos fesztivál alkalmával, július 3-ai dátummal került a versenynaptárba; Visegrádon előző nap tereptriatlon Európa-bajnokságra is sor kerül.

A Harangvölgyi András által szervezendő pilisi etap alkalmával egyúttal a maraton szakág magyar bajnokait is díjazzák. A top maratonos fesztiválok az Egeres-völgyi Sport Fesztivállal folytatódnak, melynek fő eseménye az augusztus 7-ei Bükk Maraton lesz, felsőtárkányi központtal. Nagy Ádám és csapata a tizenegyedik maratonjuk kísérőrendezvényei közt, újításként kieséses rendszerű olimpiai krossz viadalt is beilleszt a programok közé.

A hazai montain bike versenynaptár torlódása miatt az idei Mátra Maratont az eredetileg tervezetthez képest két héttel később, szeptember 11-én szeretnénk megrendezni. Azt gondoljuk, hogy ezzel egyrészt meg tudjuk nyújtani a maraton szezont, másrészt az iskola beindulása után könnyebben és többen tudnak részt venni a versenyünkön. Egyeztetések zajlanak az erdészettel és a zöldhatósággal, és remélhetőleg február végéig be tudjuk jelenteni a végleges időpontot. Mivel még nyolc hónap van hátra a tervezett dátumig, bízom abban, hogy ez a módosítás nem érinti hátrányosan azokat, akik már beneveztek a Top Maraton sorozatra ? mondta Eisenkrammer Károly, az idén szintén tizedik jubileumát ünneplő, Gyöngyös-Sástóról rajtoló Mátra Maraton főszervezője.

A Top Maraton eseményeknek alkalmanként ? a rövid-, közép- és hosszútávon ?, mintegy másfélezer nevezője, a kiegészítő rendezvényekkel együtt több ezer résztvevője van. A 2010-es szériát az elitek közt Blazsó Márton és Dósa Eszter nyerte, a szakág bajnoki címvédői Dósa és Parti András. A Top Maraton sorozat négy futamára együttesen, kedvezményesen, február 28-ig idekattintva lehet nevezni. A Top Maraton sorozat idei eseményei: május 29-e, X. Specialized Maraton Szilvásvárad, július 03-a, XII. Intersport Duna Maraton, augusztus 07-e, XI. Bükk Maraton, szeptember 11-e, X. Mátra Maraton.

Szóljon hozzá!