ZETApress

hírportál

Magyarok Dubaiban

Dunlop 24 órás autóverseny Dubaiban: két magyar csapat, a Bovi Motorsport és a Zengő Motorsport is képviselteti magát a 6. Dunlop Dubai 24 órás versenyén. A csapatok a rák elleni küzdelemért harcolnak egymással ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Már csak néhány nap van hátra a 6. Dubai Dunlop 24 órás GT-s túra-autóverseny kezdetéig, amely a dubai Autodrome versenypályáról indul. A konténerek és versenyautók nagy része már megérkezett Dubaiba, ahogyan a szervezők a holland Creventic és DNRT ügynökség is onnan üdvözli a versenyzőket, csapattagokat valamint a január 13-15-e között megrendezésre kerülő esemény vendégeit. Az idei egy igen különleges verseny, ugyanis a befolyt pénzösszeget a Holland Rák Társadalom javára gyűjtik.

A magyar csapatok közül a Bovi Motorsport a Brókernet Silverstinggel, a Zengő Motorsport egy SEAT Supercup autóval vág neki a nem mindennapi küzdelemnek! A versenyben résztvevő összes csapatot felkérték, hogy körönként minimum egy Euróval támogassák az alapítványt. A befolyt összeg közvetlenül a Holland Rák Társasághoz (KWF Kanker Bestrijding) kerül, ahhoz a szervezethez amely rákkutatásokat végez, oktatásokat és képzéseket nyújt, információkat szolgáltat, és segít a rákos megbetegedésben szenvedőknek.

A Holland Rák Társaság küldetése, csökkenteni a rák előfordulását, növelni a betegség gyógyításának esélyeit, és javítani a betegek és családtagjaik életkörülményeit. Gerrie Willems a Creventic képviselete nevében a következőt nyilatkozta: ? A nemzetközi motorverseny szövetség tagjaként, mi kiváltságos helyzetben vagyunk. Részesei vagyunk a spotnak, amit szeretünk, és ami által elutazhatunk rengeteg szép helyre versenyezni. Azonban, azokra is gondolunk, akik nincsenek olyan kiváltságos helyzetben, mint mi, például azokra, akik rákban szenvednek. Ezért támogatjuk ekkora erővel a Holland Rák Társaság munkáját. A jótékonysági programban résztvevő csapatok mindegyike, egy speciális matricát kap az autójára, amely az Azért vezetünk, hogy a rák ellen küzdjünk mottóval van ellátva. Minden apró lépés számít!

A magyar pilóták között van Gáspár István 15-szörös magyar bajnok, és Rácz István nyolcszoros magyar bajnok autóversenyzők is, akiknek szintén szívügyük a rák elleni küzdelem. ? Húsz éve támogatom különböző formában az ilyen és ehhez hasonló ügyeket, lévén, hogy sajnálatos módon szüleimet is ebben a betegségben vesztettem el. Ezen a versenyen talán még fontosabb, hogy minél több kört tegyünk meg a 24 óra alatt ? mondta Gáspár István, Rácz István pedig a következőket nyilatkozta: ? Sajnálatos módon ez a betegség nem válogat sem életkort, sem nőt, gyereket, férfit. Minden tudásunkkal és tapasztalatunkkal küzdeni fogunk a pályán, hogy minél több pénzt tudjunk gyűjteni a betegség elleni harcért.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. 24 óra a rák ellen | ZETApress

Szóljon hozzá!