ZETApress

hírportál

Angyali vizit

Budapest vendége volt a hétvégén a brit színész, a 83 éves Sir Roger Moore, aki egy, az idei évben indított exkluzív Gentleman Magazine meghívására érkezett hazánkba svájci otthonából ? tudtuk meg Juhász Tamástól.

A James Bond filmek sztárját, Simon Templar-t, avagy a Minden lében két kanál filmsorozat Lord Sinclairjét, az Unicef jószolgálati nagykövetét budapesti útjára negyedik felesége, a dán származású egykori légiutas-kísérő: Lady Kristina kísérte el. A városnézéssel, borkóstolással és egy ekluzív szombat esti gálán történő megjelenéssel tarkított hivatalos programsorozatán kívül a vendéglátók jóvoltából néhány prominens személy külön is találkozhatott a világsztárral és bájos feleségével.

A házaspár az Ybl-villában látta vendégül többek között egy rövid koncert erejéig Havasi Balázs zongoraművészt, neves médiaszemélyiségeket és néhány sportolót. A kiváltságosok között volt a Right Guard Racing csapatfőnöke: Németh Ottó és világbajnok motorosunk: Talmácsi Gábor, akik az egy csésze teára szóló meghívásra örömmel mondtak igent.

Életre szóló élmény volt találkozni Sir Rogerrel. Idős kora ellenére remek fizikai és szellemi kondícióban van, és a humora is még mindig a régi. A gyors autók és motorok iránt kölcsönös a szenvedélyünk, így hamar megtaláltuk a közös témát. Érdeklődött a magyar sport általános helyzete és a versenyzésem, jövőbeni terveim iránt. Őrült, hogy a népszerűségemet és lehetőségeimet kihasználva néhány karitatív programban is részt veszek, hiszen ez számára különösen fontos. Számomra ő az igazi angol úriemberek megtestesítője, ezt be is bizonyította, amikor a búcsúzáskor készített emlékfotónk után a feleségét is odahívta egy fényképre, gentleman cselekedet volt ? mondta Talmácsi Gábor.

Hatszázezer a sisakért

Talmácsi Gábor magyar világbajnok és a Right Guard Racing jótékony célból árverésre ajánlottak fel egy versenysisakot, az árverésből befolyt összeget pedig a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkájának megsegítésére fordították. A sisakot Talma az idei évben több futamon is viselte.

Az interneten egy hétig lehetett licitálni, a kikiáltási ár 150 ezer forint volt. A NeoFM Bumeráng című műsorának Talmácsi Gábor december 6-án, Mikuláskor volt a vendége, akkor került bemutatásra az egyedi sisak, és akkor indult a licit. A beszélgetés során Talma megígérte, hogy személyesen adja át a sisakot az árverés végén a legtöbbet kínáló licitálónak, és az átadáskor névre szólóan dedikálja is azt.

A licit december 13-án, Luca-nap reggelén zárult, az utolsó érvényes vételi ajánlatot a Multiszolg Kft. tette. Az árverés leütésekor hatszázezer forinton állt a licit, mely összeg teljes egészében a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány működését támogatja.

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az árverés és egy ilyen szép összeggel tudtunk ezáltal hozzájárulni a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány működéséhez. Nem jó dolog betegnek lenni. Nekem is elszorul a torkom valahányszor beteg emberekkel találkozok, de még inkább akkor, ha gyerekekről van szó. A gyógyulás sokszor hosszadalmas, de a bohócdoktoroknak köszönhetően elviselhetőbbek lehetnek a fájdalmak, gyorsabban telik az idő. Nagyon jó érzés egy ilyen nemes ügyet segíteni. Köszönöm a licitálóknak is a segítséget! ? hálálkodott Gábor.

Szóljon hozzá!