ZETApress

hírportál

Póker a hotelben

Gus ?The Dane? Hansen, a világ egyik legeredményesebb pókerjátékosa mutatkozott be délelőtt a Belvárosban, aki a Full Tilt Poker.com és a Face the Pro torna mellett a régió pókerpiacáról is beszélt a Le Méridien Hotel Lafayette termében.

Az esemény helyszínéből és jellegéből adódóan kérem, ügyeljen a dress code-ra! ? kérték meghívóink. Attól féltem, öltönyben és nyakkendőben kirívok majd a frakkos és cilinderes sajtómunkások közül, de zömük farmerben és pulóverben érkezett. A Full Tilt Poker.com sajtótájékoztatóján Kaló Dénes és Kwaysser Valdemár Ákos ?Luigi? ? aki nemrég nyitott pókerklubot Miskolcon ?, a két magyar Full Tilt Poker.com profi is tiszteletét tette.

Lakatos Zsófia angolul vezette a beszélgetést. Az elején megkérdezte ugyan, hogy ki nem érti meg szavait, de mivel csak egy ifjú kolléga merte felvállalni angol nyelvtudatlanságát az első sorban, melléje egy fülbesúgós tolmácsot ültetett. Sajnos hátul ültem, így nem értettem a fordítást, de végig hűségesen kitartottam. Az egyórás tájékoztatás után a Hill & Knowlton Hungary a tőle megszokott büféebédek helyett ültetéses fogadásra invitálta meg a résztvevőket, melyre már a szokásos ?büféújságírók? is megérkeztek. Bizonyára azért késtek, mert ők sem tudtak angolul! A menüt sajnos nem ismerem, mert nekem a szívkórházba kellett sietnem. Lehetőség nyílt személyes interjúkra is, de csak limitált terjedelemben és mennyiségben. Az interjúk készítőinek ? és csak nekik! ? Gustól jutalomkönyv is járt.

Gus Hansen ? The Great Dane

Több mint $8 millió nyeremény a versenyeken karrierje során. Az egyetlen játékos, aki négy WPT-címet nyert. A 2007-es Aussie Millions főversenyének győztese. Egy WSOP karkötő tulajdonosa. A dán professzionális pókerjátékos, Gus Hansen az egyetlen játékos, aki négy World Poker Tour (WPT) címet szerzett. Több mint $8 milliót nyert a versenyeken és ezzel a 21. helyen van az All-Time Money Listen.

Gus ostábla és gin römi klubokban kezdett versenyezni New Yorkban az 1990-es években. Találkozott a Full Tilt Poker.netről ismert Huckleberry Seed-del, aki bevezette őt a póker világába. 1996-ban Gus először játszott World Series of Poker (WSOP) versenyen, de az első napon kiesett. Elhatározta, hogy többet fog tanulni és felhagyott az ostáblával a póker kedvéért. Gus egyre gyakrabban látogatott el Las Vegasba és 2002-ben profi játékos lett.

Az év elején Gus $556K díjjal megnyerte a 2002-es WPT $10K No-Limit Hold ?em versenyt a Five Diamond World Poker Classicon. Első helyen végzett a WPT L.A. Poker Classic $10K No-Limit Hold ’em Championship versenyén is, ahol nyereménye több mint $532K volt. 2003-ban megnyerte a kizárólag meghívásos Bad Boys of Poker versenyt $25K-val. 2004 elején megnyerte negyedik WPT címét a Caribbean Adventure versenyen, amivel több mint $445K-t nyert.

A San Joséban megrendezett 2005-ös WPT Bay 101 Shooting Stars versenyen Gus 3. helyezett lett több mint $300K nyereménnyel. Még abban az évben Gus további négy WPT győzelmet aratott és ötször jutott el a döntő asztalig, ami a pókervilág szupersztárjai közé repítette. Abban az évben az egyik első helyet kapta a WPT Poker Walk of Fame-jén. 2005-ben eljutott a döntő asztalig a FullTiltPoker.net Poker Invitational from Monaco versenyben és megnyerte az első Poker Superstars Invitational verseny fináléját.

2007-ben Gus $1 milliós győzelmet aratott a $10K Aussie Millions főversenyén. 2. helyezett lett a 2008-as World Championship versenyén a Bellagióban és ezzel $1,7 milliót nyert. 2008-ban Gus a 2. helyen végzett a WPT $25K World Championship versenyén, amivel szintén $1,7 milliót nyert. Emellett 10. helyen végzett a 2008-as WSOP $10K World Championship Mixed versenyen.

2010-ben Gus megnyerte élete első WSOP karkötőjét a tízezer dolláros No-Limit Hold?em ? High Roller Heads-Up versenyen Londonban. Az első kör után 5 ellenfelét utasította a háta mögé ? köztük Phil Ivey-t is. A döntő asztalnál Jim Collopy-val került szembe, akivel az első nap után döntetlenre álltak. Másnap a játékosok vissztértek, amikor is Hansen elsöprő győzelmet aratott és, ezáltal megszerezte élete első karkötőjét.

Gus rendszeresen részt vesz a Bellagio Big Game-én. Emellett magas tétekben is játszik on-line a Full Tilt Poker.net-en. Gus gyakran tűnik fel a pókerközvetítéseken. 2006-ban legyőzte Daniel Negreanut a GSN High Stakes Poker versenyen, amivel $575.700-t nyert a, és ezzel új rekordot állított fel azzal, hogy a műsor legnagyobb nyereményét vitte el. 2007-ben ő volt a Poker After Dark első nyertese.

Gus pókerkommentárokat ad a dán és az amerikai televíziónak, és a ThePlayr.com on-line pókeres közösség alapító partnere. Ő írta az Every Hand Revealed című könyvet és ő adta ki azt a pókeroktató DVD-t, amelynek címe Texas Hold ?Em Poker Advanced Strategies with Gus Hansen.

Szóljon hozzá!